ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΣΤΗ

Προσωρινό κλείσιμο της Σκάλας του Μιλάνου

ΜΙΛΑΝΟ. Ο εντοπισμός αμιάντου στον τελευταίο εξώστη της Σκάλας του Μιλάνου υποχρέωσε τη διοίκηση να τον κλείσει για το κοινό όσο διάστημα θα πραγματοποιούνται οι εργασίες απομάκρυνσης του επικίνδυνου για την υγεία υλικού. Ο αμίαντος θεωρείται σημαντικός παράγοντας καρκινογένεσης σε περίπτωση που οι ίνες του εισχωρήσουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Ηδη δε η Σκάλα χρειάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις σε δύο περιπτώσεις ατόμων που προσβλήθηκαν από ασθένειες, συνδεδεμένες με τον αμίαντο, ενώ εργάζονταν στο θέατρο. Το έργο θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.

ΣΕ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Πέθανε κλωνοποιημένος λύκος

ΣΕΟΥΛ. Ενας από τους πρώτους λύκους που ήλθαν στον κόσμο με τη μέθοδο της κλωνοποίησης πέθανε και οι λόγοι του θανάτου του είναι άγνωστοι, όπως ανακοίνωσε, χθες, Νοτιοκορεάτης επιστήμονας. Ο καθηγητής, Σιν Ναμ-σικ του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ δήλωσε ότι ο λύκος βρέθηκε νεκρός στον ζωολογικό κήπο στις 26 Αυγούστου. Ο Σιν, ο οποίος συμμετείχε στο επιστημονικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου ήλθαν στη ζωή οι δύο πρώτοι κλωνοποιημένοι λύκοι το 2005, αναμένει τα αποτελέσματα της νεκροψίας, που, όπως είπε, θα εκδοθούν σε περίπου μία εβδομάδα. Ο δεύτερος λύκος παραμένει υγιής, διαβεβαίωσε.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΟΥ

Ο διάδοχος του Τεντ Κένεντι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Είναι πολύ πιθανό η συρρικνούμενη δυναστεία των Κένεντι να συνεχίσει να κατέχει την έδρα των Κένεντι στην αμερικανική γερουσία. Παρά την έντονη συναισθηματική φόρτιση από το θάνατο του γερουσιαστή Εντουαρντ Κένεντι την περασμένη εβδομάδα, δρομολογήθηκε η διαδικασία της διαδοχής. Οι συζητήσεις για τον διάδοχό του επικεντρώνονται στη χήρα του, εισαγγελέα Βικτώρια Ρέγκι Κένεντι και τον ανιψιό του Τζόζεφ Κένεντι, τον 56χρονο πρώην βουλευτή, ο οποίος ενδέχεται να επιστρέψει στην πολιτική μετά από απουσία δέκα ετών. Αν τελικά ο Τζόζεφ Κένεντι αποφασίσει να πολιτευτεί εκ νέου, θα είναι η πρώτη επιλογή και οι προκριματικές θα διεξαχθούν στις 8 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του Τεντ Κένεντι έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την έδρα στη Γερουσία.

ΜΑΧΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Φωτιά σε πολλά μέτωπα

ΛΙΣΑΒΟΝΑ. Μάχες με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες στην Πορτογαλία. Δύο πυρκαγιές σε δάση της χώρας μαίνονταν χθες στην κεντρική περιοχή Γκουάρντα και στη βόρεια περιοχή Βίλα Ρεάλ, ενώ άλλες δώδεκα πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο μετά την εξασθένηση των ανέμων. Τουλάχιστον 300 πυροσβέστες, εκατό οχήματα και επτά αεροσκάφη πάλευαν χθες στο μέτωπο της Γκουάρντα, όπου η φωτιά εκδηλώθηκε το Σαββατοκύριακο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Να φορολογηθεί το «junk food»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αυστηρό πρόγραμμα καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας προτείνει το αμερικανικό Ινστιτούτο Ιατρικής και Εθνικής Ερευνας (ΙΜΝRC), ζητώντας από τις κυβερνήσεις να φορολογήσουν την ανθυγιεινή διατροφή junk food και τα αναψυκτικά, να προσφέρουν γενναιόδωρες φοροαπαλλαγές στα μπακάλικα κάθε λαϊκής γειτονιάς, να χτίσουν δρόμους για ποδήλατα, να περιορίσουν την τηλεθέαση και την ενασχόληση των παιδιών με ηλεκτρονικά παιχνίδια μετά το σχολείο και να ανοίξουν περισσότερα κέντρα αθλητισμού. Η σχετική έκθεση του ανεξάρτητου ινστιτούτου προτείνει επίσης την υποχρεωτική καταγραφή των θερμίδων στους καταλόγους των εστιατορίων και την κατασκευή παιδικής χαράς στα σχολεία. Σήμερα, το ποσοστό των παχύσαρκων Αμερικανών ενηλίκων έχει φθάσει το 18%.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μίνι φούστα και οι σαραντάρες

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οι Βρετανίδες φορούν με μεγάλη ευχαρίστηση τη μίνι φούστα μέχρι και τα 40 τους, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες γενιές που φορούσαν κοντή φούστα το πολύ μέχρι τα 33, έδειξε έρευνα στη Βρετανία Ο λόγος που οι γυναίκες εξακολουθούν να φορούν κοντή φούστα είναι ότι αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το σώμα τους και ντύνονται αναλόγως. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δεκαετίας του ’80 οι γυναίκες σταμάτησαν να φορούν κοντή φούστα γύρω στα 33 τους.

ΕΓΡΑΨΕ «ΜΟΝΗ» ΑΝΤΙ ΓΙΑ «ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ»

Νεκρή λόγω… Facebook;

ΛΟΝΔΙΝΟ.Προσοχή στο Facebook! Βρετανίδα μητέρα τεσσάρων παιδιών σφαγιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο από τον σύντροφό της, λίγες ημέρες μετά την αλλαγή του στάτους της από «παντρεμένη» σε «μόνη». Σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία -η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις μέρες σε δικαστήριο του Κάρντιφ- η γυναίκα βρέθηκε από τα παιδιά της μαχαιρωμένη στο χολ του σπιτιού τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 31χρονος Μπράιαν Λιούις δολοφόνησε τη σύντροφό του Χάλεϊ Τζόουνς, έχοντας δηλώσει στους φίλους του ότι δεν θα άντεχε να τη χάσει για έναν άλλο άνδρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή