Αποχρωσεις

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτη και καλύτερη

Τον κίνδυνο να φυλακιστεί για ένα εξάμηνο και να πληρώσει πρόστιμο 850 δολαρίων αντιμετωπίζει ο τολμηρός Γάλλος αναρριχητής, Αλέν Ρομπέρ, γνωστός ως Spiderman, ο οποίος συνελήφθη χθες, αφού κατόρθωσε να παρακάμψει τα μέτρα ασφαλείας στην Κουάλα Λουμπούρ και να σκαρφαλώσει σ’ έναν απο τους δίδυμους ουρανοξύστες της εταιρείας Petronas της Μαλαισίας, των οποίων το ύψος ξεπερνά τα 450 μέτρα. Ο Αλέν Ρομπέρ, 46 ετών, άρχισε την αναρρίχησή του πριν από την αυγή και έφθασε στην κορυφή προτού γίνει αντιληπτός από τους αξιωματούχους ασφαλείας. Ντυμένος στα μαύρα και με το χαμόγελο στα χείλη, ο Ανθρωπος Αράχνη της απτής πραγματικότητας και όχι της φαντασίας σήκωσε τα χέρια ψηλά για να ζήσει τον θρίαμβό του την ώρα που τα ελικόπτερα των αρχών τον κύκλωναν μέσα στην ομίχλη του πρωινού. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ανέβηκε μέσα σε μιάμιση ώρα κι έπειτα κάρφωσε μια σημαία της Μαλαισίας στο ψηλότερο σημείο του κτιρίου, που στεγάζει την κρατική εταιρεία ενέργειας Petronas όπως και πολλές διεθνείς εταιρείες. Ηταν η τρίτη φορά που το επιχειρούσε, ενώ τις δύο πρώτες είχε συλληφθεί κάπου στον 60ό όροφο.

Η υπόθεση Τζόουνς

Δικαιωμένοι, εν μέρει, θα νιώθουν οι φίλοι και οπαδοί του κιθαρίστα των Ρόλινγκ Στόουνς, Μπράιαν Τζόουνς, οι οποίοι υποπτεύονταν από το 1969 ότι η υπόθεση του θανάτου του είναι μια σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας και όχι απλώς το αποτέλεσμα ενός εξοντωτικού γλεντιού με ποτά και ναρκωτικά στην πισίνα. Σαράντα χρόνια αφότου ο Τζόουνς βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του, η ανακοίνωση της αστυνομίας του Σάσεξ ότι θα εξετάσει τα νέα στοιχεία που παρέλαβε από δημοσιογράφο, ανοίγει τώρα την προοπτική διαλεύκανσης της υπόθεσης, παρότι οι αρχές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη εάν θα διατάξουν επίσημη έρευνα. Παραμένει ασαφές το γιατί η βρετανική αστυνομία δεν διερεύνησε την υπόθεση μετά την ομολογία του εργολάβου οικοδομών, Φρανκ Θόρογκουντ το 1993 από το νεκροκρέβατό του ότι σκότωσε τον Μπράιαν, αλλά και τη δημοσίευση δύο σχετικών βιβλίων το 1994.

Διπλά χαμένος

«Δεν ξέρω πώς κατάφερνε να κάνει τη δουλειά του αφού περνούσε τόσες πολλές ώρες μαζί μου», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα, Daily Telegraph, η 26χρονη μοιραία γυναίκα στη ζωή του Αυστραλού πολιτικού, Τζον Ντέλα Μπόσκα, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Νέας Νότιας Ουαλλίας, αφού τα ΜΜΕ ανακάλυψαν και ανέλυσαν με κάθε λεπτομέρεια την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε μαζί της. Ο κ. Μπόσκα έχασε την ερωμένη του προ μηνός καθώς, σύμφωνα με τις φήμες, δεν υπέκυψε στις πιέσεις της να διαλύσει τον γάμο του και προχθές έχασε και το υπουργείο, εν μέσω ανησυχιών ότι το σκάνδαλο θα προκαλέσει προβλήματα στον Αυστραλό πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ, για τον επανεκλογή του οποίου η Νέα Νότια Ουαλλία έχει μεγάλη σημασία.

Παρά το πάθημα του κ. Μπόσκα, πάντως, οι Αυστραλοί σε γενικές γραμμές έχουν αλλάξει τη γνώμη τους για τον γάμο, καθώς σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ανετράπη η παλαιά τάση τους να αποφεύγουν τον έγγαμο βίο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέρυσι καταγράφηκαν στην Αυστραλία 118.756 γάμοι, αριθμός κατά 2,1% μεγαλύτερος σε σύγκριση με εκείνον του 2007 και κατά 12% μεγαλύτερος από τους περίπου 104.000 γάμους του 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή