Περίεργη επίθεση με… ένεση σε 476 Κινέζους

Περίεργη επίθεση με… ένεση σε 476 Κινέζους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ταραχές σημειώνονται στην περιοχή Σινγιάνγκ της ανατολικής Κίνας, όπου τον Ιούλιο σκοτώθηκαν περισσότερα από διακόσια άτομα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ της μουσουλμανικής μειονότητας της περιοχής, των Ουιγούρων και των Κινέζων Χαν. Αυτή τη φορά, αφορμή των διαδηλώσεων αποτέλεσε μια εξαιρετικά παράξενη επίθεση, κατά την οποία 476 άτομα δέχθηκαν τσιμπήματα με υποδόρια σύριγγα και άμεσα αναζήτησαν θεραπεία. Μέχρι στιγμής, δεν κατέστη γνωστό κατά πόσο η σύριγγα ήταν μολυσμένη ή κενή. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για τις περίεργες επιθέσεις, ενώ έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε τέσσερις. Οι διαδηλωτές ζητούν ασφάλεια από τέτοια περιστατικά και καλούν τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της επαρχίας, Ουάνγκ Λεκουάν, να παραιτηθεί.

Τα μέλη της κοινότητας των Χαν απαιτούν προστασία από τις επιθέσεις, ενώ πολλά μέλη απεργούν. Ωστόσο, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ οι επιθέσεις δεν αφορούν μόνο μέλη της μειονότητας των Χαν.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την τοπική κυβέρνηση ως εντελώς άχρηστη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης για να εμποδίσουν το πλήθος να προσεγγίσει τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος. Πάντως, η χρονική στιγμή των διαδηλώσεων θεωρείται κρίσιμη, καθώς η Κίνα ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας, την 1η Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή