ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΖΑΝ ΑΤΚΙΝΣ

Δεν αποφυλακίζεται μέλος της συμμορίας του Μάνσον

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η υγεία της, η Σούζαν Ατκινς, μέλος της «οικογένειας του Τσαρλς Μάνσον» που καταδικάστηκε το 1971 για τη συμμετοχή της στη δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, συζύγου του διάσημου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι και άλλων έξι ατόμων. Η Ατκινς είχε καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση από το δικαστήριο της Καλιφόρνιας, αν και πρωτόδικα της επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών και η τελευταία ήταν η 18η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε. Σύμφωνα με την ομολογία της, η Ατκινς -που σήμερα είναι σχεδόν ολοκληρωτικά παράλυτη- είχε καθηλώσει την έγκυο Τέιτ στο έδαφος, όταν ένα άλλο μέρος της συμμορίας την μαχαίρωνε μέχρι θανάτου. Κι ο Μάνσον έχει καταθέσει 11 αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες έχουν απορριφθεί όλες.

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ

Ρωσικά μαχητικά MiG στη Συρία

ΜΟΣΧΑ. Η ρωσική κυβέρνηση ξεκαθάρισε χθες ότι οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG στη Συρία δεν έχουν διακοπεί λόγω των αντιρρήσεων που εξέφρασαν πρόσφατα οι Ισραηλινοί. «Απ’ όσο γνωρίζω, οι συζητήσεις για την αγοραπωλησία συνεχίζονται και εκτιμώ ότι θα επέλθει συμφωνία σε διάστημα λίγων εβδομάδων», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, United Aviation Corp, Αλεξέι Φιοντόροφ. Οπως διέρρευσε προ μηνών, η Συρία ενδιαφέρεται να αγοράσει οκτώ υπερηχητικά MiG – 31Ε έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον περασμένο Μάιο, ισραηλινές εφημερίδες ανέφεραν ότι το Τελ Αβίβ άσκησε πιέσεις στη Μόσχα προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ

Επεισόδια Σέρβων – Αλβανών

ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ. Λόγο στο λόγο, τελικά πιάστηκαν στα χέρια δύο ομάδες Αλβανών και Σέρβων στη διαιρεμένη πόλη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου. Οπως έγινε γνωστό από τον αναπληρωτή διευθυντή της αστυνομίας στην περιοχή τα επεισόδια ήταν ήπιας έντασης και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Τα πνεύματα ηρέμησαν χάρη στην παρέμβαση της τοπικής αστυνομίας, η οποία έχει αυξήσει την παρουσία της στην πόλη μετά από ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό. Τέλος, το βράδυ της Τετάρτης ακούστηκαν στην πόλη δύο ισχυρές εκρήξεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να ανακαλύψουν περί τίνος επρόκειτο δεν κατάφεραν να βρουν πού είχαν τοποθετηθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ CDU ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΓΓΙΑ

Παραιτήθηκε ο Ντίτερ Αλταους

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ντίτερ Αλταους, ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας μετά την ήττα του στις τοπικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ο Αλταους, ο οποίος ηγείται του κόμματος στη Θουριγγία, δεν ανακοίνωσε τους λόγους της παραίτησής του. Υπενθυμίζεται ότι το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα υπέστη δεινή ήττα στις πρόσφατες εκλογές στη Θουριγγία. Η μόνη πιθανότητα των Χριστιανοδημοκρατών να επανέλθουν στην εξουσία στο εν λόγω κρατίδιο είναι να προχωρήσουν σε «μεγάλο συνασπισμό» με το κεντροαριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κάτι που σύμφωνα με αναλυτές, μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα με την αποχώρηση του Ντίτερ Αλταους.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ

Επιασαν τους… αποστολείς

ΠΑΡΙΣΙ. Σε συλλήψεις εννέα ανθρώπων στην περιοχή του Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με απειλητικές επιστολές που αποστέλλονται εδώ και ένα χρόνο στον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί και σε υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης. Από τα τέλη του 2008, 15 απειλητικές επιστολές, ορισμένες από τις οποίες συνοδεύονταν και από σφαίρες, εστάλησαν στον Σαρκοζί, σε υπουργούς και σε στελέχη της γαλλικής Δεξιάς καθώς και σε μέσα ενημέρωσης όπως τα τηλεοπτικά δίκτυα France Televisions και το TF1. Οι επιστολές φέρουν την υπογραφή των «μυστηριωδών μαχητών του πυρήνα 34». Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας απόστρατος αξιωματικός.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ

Συνέλαβαν 51 στη Μιανμάρ

ΓΙΑΝΓΚΟΝ. Πενήντα έναν ανθρώπους κατηγορούμενους για κλοπές, συνέλαβαν οι αρχές της Μιανμάρ, σε περιοχή στην οποία, την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών. Οι μισοί από τους 51 καταδικάστηκαν σε καταναγκαστικά έργα δύο ετών. Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη βορειοανατολική Μιανμάρ κατέφυγαν στην Κίνα καθώς το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας προχώρησε σε εκστρατεία καταστολής στο Κοκάνγκ, στην επαρχία Σαν, της Μιανμάρ, όπου υπερισχύει η κινεζική μειονότητα. Σύμφωνα με κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης 7.848 άνθρωποι που είχαν καταφύγει στην Κίνα επέστρεψαν στη Μιανμάρ καθώς αποκατεστάθη η τάξη στην επαρχία Σαν, μετά τις ταραχές της 29ης Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή