Το Ισραήλ καταδικάζει συνέντευξη Ιρβινγκ στην «El Mundo»

Το Ισραήλ καταδικάζει συνέντευξη Ιρβινγκ στην «El Mundo»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της συντηρητικής ισπανικής εφημερίδας «El Mundo» να τιμήσει την επέτειο των 70 ετών από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με συνέντευξη του περιβόητου αρνητή του Ολοκαυτώματος ιστορικού Ντέιβιντ Ιρβινγκ προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του Ισραήλ.

Η διεύθυνση της εφημερίδας υπεραμύνθηκε της απόφασής της να δημοσιεύσει τη συνέντευξη, λέγοντας ότι ο Ιρβινγκ βρίσκεται στο επίκεντρο ενδιαφέρουσας συζήτησης για την ποινικοποίηση των ιστορικών απόψεων. Ο Ιρβινγκ έμεινε 18 μήνες σε φυλακή της Αυστρίας, όπου καταδικάσθηκε για άρνηση του Ολοκαυτώματος.

«Η ατυχής επιλογή της εφημερίδας να φιλοξενήσει τον Ντέιβιντ Ιρβινγκ στις σελίδες της δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Αποτελεί στην πραγματικότητα απόδειξη της περιφρόνησης που τρέφει η διεύθυνση της El Mundo για τους αναγνώστες της», ανέφερε σε επιστολή του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ισπανία Ραφαέλ Σουλτς.

«Ο Ιρβινγκ δεν αρνείται το Ολοκαύτωμα στη συνέντευξη, ενώ έχει ήδη πληρώσει για τα εγκλήματά του αυτά στην Αυστρία», είπε ο διευθυντής της εφημερίδας Χουάν Κάρλος Λαβιάνα. Στη συνέντευξη, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «El Mundo», ο Ιρβινγκ κατηγορεί τους Συμμάχους για την ολιγωρία τους απέναντι στην εξόντωση των Εβραίων από τους Ναζί. Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην ίδια εφημερίδα, ο Γερμανός ιστορικός Γιοργκ Φρίντριχ υποστηρίζει ότι οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί εναντίον γερμανικών πόλεων αποτελούν εγκλήματα πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή