Κίνα: Εις θάνατον οι επιτιθέμενοι με σύριγγες!

Κίνα: Εις θάνατον οι επιτιθέμενοι με σύριγγες!

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών οποιοσδήποτε πραγματοποιεί επιθέσεις με σύριγγα διαμήνυσε χθες η κινεζική κυβέρνηση προσπαθώντας να βάλει τέλος στον πανικό που έχει καταλάβει τους κατοίκους του Ουρουμτσί της επαρχίας Σινγιάνγκ όπου τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται εκατοντάδες παράξενες επιθέσεις με υποδερμικές ενέσεις. Τα καταστήματα στην πόλη παρέμειναν κλειστά παρά τη φαινομενική ηρεμία.

Δεν έχει δοθεί καμιά εξήγηση από τις αρχές γιατί αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, ενώ ο νέος γραμματέας του κόμματος Ζου Χαϊλούν απηύθυνε έκκληση για αποκατάσταση της σταθερότητας και δεσμεύθηκε να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φτωχότερων κατοίκων της πόλης. Την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν πέντε άτομα κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων με τις οποίες οι πολίτες ζητούσαν την παραίτηση του γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος της επαρχίας. Οι αρχές, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γνωστοποιήσει κάτω από ποιες συνθήκες έχασαν τη ζωή τους οι πέντε πολίτες.

«Πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση και δεν είναι δυνατό να δεχθούμε μια νέα κλιμάκωση των εντάσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζου κατά την εμφάνισή του στα κρατικά ΜΜΕ. «Θα τιμωρήσουμε παραδειγματικά οποιονδήποτε ευθύνεται για τις ταραχές του περασμένου Ιουλίου. Οι υπαίτιοι θα δικαστούν, και θα δώσουμε στον λαό την ικανοποίηση που ζητάει» κατέληξε ο κ. Ζου.

Ποινές και για διασπορά φημών

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, οποιοσδήποτε διασπείρει φήμες για νέες επιθέσεις θα καταδικάζεται σε πολυετή φυλάκιση. «Οσοι εφευρίσκουν και διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες σχετικά με επιθέσεις με σύριγγα θα δικάζονται και θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή