«Οι Ιταλοί θέλουν να μοιάσουν σε μένα»

«Οι Ιταλοί θέλουν να μοιάσουν σε μένα»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Τίποτε δεν έχει διαταράξει τις σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι με την Καθολική Εκκλησία, παρά τα ερωτικά σκάνδαλα που πλήττουν τον Καβαλιέρε και τα οποία στηλιτεύει το Βατικανό. Αυτό ισχυρίστηκε ο Μπερλουσκόνι, προσθέτοντας ότι η υποτιθέμενη ρήξη στις σχέσεις της ιταλικής κυβέρνησης με την Καθολική Εκκλησία είναι δημιούργημα των κομμουνιστών και της Αριστεράς που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ότι στην Ιταλία δεν υπάρχει ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Επιπλέον ο Καβαλιέρε είπε ότι η δημοτικότητά του παραμένει υψηλή γιατί οι Ιταλοί θέλουν να του μοιάσουν. Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο Μπερλουσκόνι μία μόλις ημέρα μετά την επανεμφάνιση της Νοέμι Λετίτσια, της 18χρονης φίλης του η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο εξαιτίας της υποτιθέμενης σχέσης της με τον πρωθυπουργό όταν ακόμη ήταν ανήλικη. Η Λετίτσια έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia υπερασπιζόμενη την αθώα σχέση της με τον Καβαλιέρε και δηλώνοντας έτοιμη να αρχίσει την καριέρα της στον χώρο του θεάματος για την οποία ο Μπερλουσκόνι είχε υποσχεθεί ότι θα την βοηθούσε.

Παρά τους ισχυρισμούς του Καβαλιέρε, ωστόσο, δημοσκόπηση του περασμένου Σαββατοκύριακου, της εφημερίδας Il Corriere della Sera, έδειξε ότι το ποσοστό των καθολικών ψηφοφόρων που στηρίζουν τον Μπερλουσκόνι -και οι οποίοι αποτελούν το 40% του συνόλου των ψηφοφόρων του- περιορίστηκε από 55% σε 50%.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Τhe Times, το κεντρώο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα UDC, με επικεφαλής τον Ρόκο Μπουτιλιόνε, έχει συσπειρώσει αρκετούς Ιταλούς καθολικούς πολιτικούς, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος σε μια προσπάθεια αναβίωσης της άλλοτε κραταιάς ιταλικής Χριστιανοδημοκρατίας.

Η προσπάθεια του Μπουτιλιόνε έχει τη στήριξη της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία έχει δυσαρεστηθεί με τη συμπεριφορά του Μπερλουσκόνι και την ανάμειξή του σε σεξουαλικά σκάνδαλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή