Οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ κατά μαθητών

Οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ κατά μαθητών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΣΑΒΑΡ. Τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν και έξι ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση των Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Οι μαθητές, όλοι κάτω των 16 ετών, πήγαιναν στο σχολείο στην πόλη Ατμανκέλ στην περιοχή Ορακζάι, όταν οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. «Πρόκειται για επίθεση με εθνοτικό χαρακτήρα δεδομένου ότι οι μαθητές ήταν Σιίτες», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος. Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν είναι Σουνίτες και οι επιθέσεις τους εναντίον Σιιτών εντάσσονται στη στρατηγική τους εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης.

«Ακουσα τους πυροβολισμούς και πετάχτηκα από το σπίτι μου», δήλωσε ο Σαμιουλάχ Χαν, αυτόπτης μάρτυς της επίθεσης. «Είδα ανθρώπους οπλισμένους με Καλάσνικοφ να διαφεύγουν με δύο τζιπ, την ίδια στιγμή, που ορισμένοι από τους μαθητές ήταν αιμόφυρτοι». Η περιοχή Ορακζάι συνορεύει με την Χιμπέρ, όπου ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των ισλαμιστών εξτρεμιστών, πριν από μια εβδομάδα, η οποία είχε αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να σκοτωθούν τουλάχιστον 130 Ταλιμπάν. Σημειώνεται ότι το βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, που συνορεύει με το Αφγανιστάν και το οποίο βρίσκεται σε ημιαυτόνομο καθεστώς, έχει γίνει ορμητήριο για χιλιάδες μέλη της Αλ Κάιντα και άλλων εξτρεμιστών, οι οποίοι διέφυγαν από το Αφγανιστάν μετά την εισβολή των Αμερικανών και των συμμάχων τους το 2001, οι οποίοι ανέτρεψαν το καθεστώς των Ταλιμπάν. Οι Ταλιμπάν επιτίθενται συχνά και καίνε σχολεία στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ενώ η ένταση μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών στην εν λόγω περιοχή παραμένει αμείωτη. Στις πιο πρόσφατες επιτυχίες κατά των Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν εγγράφεται η δολοφονία, με βλήμα από μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος, του ηγέτη των Ταλιμπάν του Πακιστάν, Μπαϊτουλάχ Μεσούντ, τον περασμένο μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή