Περισσότεροι γάμοι στη Ρωσία σε… «τυχερές» ημερομηνίες

Περισσότεροι γάμοι στη Ρωσία σε… «τυχερές» ημερομηνίες

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μορφή επιδημίας που τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει οι γάμοι στη Ρωσία, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Αν και η Τετάρτη ουδέποτε υπήρξε το ίδιο δημοφιλής ημέρα για την τέλεση του μυστηρίου όπως η Κυριακή, εντούτοις το γεγονός πως το ημερολόγιο αναγράφει 09/09/2009 θα ωθήσει σήμερα χιλιάδες Μοσχοβίτες στις υπηρεσίες τέλεσης πολιτικών γάμων για να παντρευτούν.

Η αριθμολατρία που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει αφύσικες διαστάσεις στη Ρωσία κάνει πολλούς να πιστεύουν πως τα τρία 9άρια στη σημερινή ημερομηνία θα τους προσφέρουν περισσότερη καλή τύχη στον έγγαμο βίο τους. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Βρέμια Νοβοστέι», μέχρι τη Δευτέρα 1.036 ζευγάρια «μόνο» στη Μόσχα είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους για να παντρευτούν σήμερα, τη στιγμή που ο μέσος όρος των γάμων που τελούνται τις καθημερινές κυμαίνεται μεταξύ 300 – 500. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός των ζευγαριών που θα παντρευτούν σήμερα θα είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερος από τον συνηθισμένο.

Αριθμολαγνεία

Η παράδοση με τους τυχερούς αριθμούς δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο για τη Ρωσία. Αυτό που έχει αλλάξει είναι πως έχουν προστεθεί πολλές νέες σημαδιακές ημερομηνίες. Παλαιότερα θεωρούνταν καλό να παντρευτείς την πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα, ενώ στη μετασοβιετική περίοδο η 14η Φεβρουαρίου ήταν η πιο δημοφιλής ημέρα για ευνόητους λόγους.

Η νέα αυτή τάση που εμφανίστηκε πριν από δύο χρόνια έχει ως κριτήριο την μαγεία των αριθμών. Στις 07-07-2007 οι γάμοι σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσαν ρεκόρ. Την ημέρα εκείνη μόνο στη Μόσχα πραγματοποιήθηκαν 1.678 γαμήλιες τελετές, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τέλεσης πολιτικών γάμων να ακολουθήσουν τα ωράρια των συναδέλφων τους στα γραφεία κηδειών και να παντρεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Πιο εξωφρενικό, το περυσινό παράδειγμα: Στις 08/08/2008 την ημέρα δηλαδή που ξεκινούσε ο πόλεμος Ρωσίας με τη Γεωργία 1.593 απτόητα ζευγάρια παντρεύτηκαν. Φέτος μάλιστα σημειώθηκε και μια νέα αριθμητική καινοτομία, καθώς πριν από ένα μήνα, στις 07/08/2009 (τρεις συνεχόμενοι αριθμοί) άλλα 1.200 ζευγάρια ήλθαν εις γάμου κοινωνίαν, ενώ αρκετοί προνοητικοί από φέτος προετοιμάζονται για τις 10/10/2010.

Μπορεί κάποιοι να βαφτίσουν ορισμένες ημερομηνίες ως μαγικές, ωστόσο τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την πορεία των γάμων δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Συγκεκριμένα από τους 1.678 γάμους που τελέστηκαν στις 07/07/2007 διαλύθηκαν οι 128 (άνω του 7%), ενώ από τους 1.593 στις 08/08/2008, μέσα σε ένα χρόνο 42 ζευγάρια χώρισαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή