ΚΟΣΜΟΣ

Πιο απρόβλεπτη από ταινία η ζωή του Μπελμοντό

Με το πρόσωπό του γεμάτο ρυτίδες και το τσιγάρο αιωνίως κρεμασμένο στα χείλη του, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, από τους πιο αγαπητούς κινηματογραφικούς αστέρες, ήταν κάποτε γνωστός ως ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ της Γαλλίας. Σήμερα, στα 76 του, ο Μπελμοντό βλέπει την ιδιωτική του ζωή να εξελίσσεται σε δράμα που δεν θα φαντάζονταν ούτε οι ήρωες που υποδύθηκε στον κινηματογράφο.

Ο ηθοποιός βρίσκεται στο επίκεντρο της «Υπόθεσης Μπελμοντό», η οποία περιλαμβάνει μια κοπέλα, πρώην μοντέλο του Playboy, 43 χρόνια νεότερή του, τις βελγικές αρχές που διεξάγουν έρευνες σε στριπτιζάδικα και ανώνυμες απειλές κατά της ζωής της εξάχρονης κόρης του ηθοποιού. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Μπελμοντό, που τελεί πλέον υπό αστυνομική προστασία, έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία υπερασπίστηκε τη σχέση του με την καινούργια αγαπημένη του, δηλώνοντας ότι είναι πολύ ευτυχισμένος. Το 2001, ο Μπελμοντό υπέστη εγκεφαλικό και οι Γάλλοι θεώρησαν ότι θα αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο. Το 2003, όμως, απέκτησε την εξάχρονη σήμερα κόρη του, τη Στέλλα, από τη δεύτερη σύζυγό του. Τον περασμένο χρόνο το ζευγάρι πήρε διαζύγιο. Λίγο αργότερα, ο Μπελμοντό γνώρισε την Μπάρμπαρα Γκαντόλφι, η οποία διευθύνει αλυσίδα στριπτιζάδικων στο Βέλγιο, ενώ τα επιχειρηματικά της συμφέροντα εκτείνονται ώς το Ντουμπάι. Τον περασμένο Ιούνιο, οι βελγικές αρχές άρχισαν έρευνα για ξέπλυμα χρήματος σε ένα από τα νυχτερινά κέντρα της Γκαντόλφι στην Οστάνδη, έκαναν επίσης έρευνες στην πολυτελή βίλα της και κατάσχεσαν αντικείμενα μεταξύ των οποίων και δύο ρολόγια που ανήκαν στον Μπελμοντό. Η αστυνομία ανέκρινε τον διάσημο ηθοποιό όταν πληροφορήθηκε ότι είχε δανείσει στην αγαπημένη του 200.000 ευρώ.

Στην τηλεοπτική συνέντευξή τους ο Μπελμοντό και η Γκαντόλφι υπερασπίστηκαν τη σχέση τους. Η ευτυχία όμως την οποία δηλώνει ότι ζει ο ηθοποιός σκιάζεται από τις απειλές που δέχεται η κόρη του. «Αν δεν εγκαταλείψεις την Μπάρμπαρα, θα λάβεις το κεφάλι του παιδιού σου σε ένα κουτί παπουτσιών», έγραφε μία από τις επιστολές που έλαβε.