ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΚΡΗ ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ, ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Πλημμύρες έπληξαν τη βορειοδυτική Τουρκία

ΑΓΚΥΡΑ. Μια νεαρή Τουρκάλα πνίγηκε και τέσσερα μέλη της οικογένειάς της αγνοούνται ύστερα από τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της βορειοδυτικής Τουρκίας. Οι καταρρακτώδεις βροχές οδήγησαν σε υπερχείλιση παραπλήσιο της πόλης Σαράι ποταμό, στην επαρχία Τεκιρντάγκ, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει κατοικημένη περιοχή και μια οικογένεια να παρασυρθεί από τη δύναμη των υδάτων. Το πτώμα της μικρής Τουρκάλας βρέθηκε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας. Ομως ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία αδέλφια της αγνοούνται. Σε αναζήτησή τους σπεύδουν εκατό διασώστες. Οι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν και την Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας σοβαρότατο πρόβλημα σε πλοίο με σημαία Καμπότζης, το οποίο προσάραξε σε ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Το πλοίο λίγο αργότερα κόπηκε στα δύο καθώς τεράστια κύματα το σφυροκοπούσαν επί ώρες.

ΕΚΑΨΕ 8.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

Πυρκαγιά έξω από τη Γένοβα

ΡΩΜΗ. Δεκάδες πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από πυροσβεστικά αεροσκάφη έδιναν χθες επί ώρες μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς σε δασώδεις περιοχές έξω από τη Γένοβα, καθώς η φωτιά πλησίαζε απειλητικά τα προάστια της πόλης. «Η φωτιά έκαψε περίπου 8.000 στρέμματα, αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τελειώσαμε, από τη στιγμή που οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για ισχυρούς ανέμους», δήλωσε η Πάουλα Τομασόνε, υπεύθυνη της φύλαξης των δασών της περιοχής. Η φωτιά έχει περιοριστεί στους λόφους Μόντε Μόρο, πέντε χιλιόμετρα μακριά από τη Γένοβα.

ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ;

Δύσκολες ώρες για τη Λίμποβιτς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η φωτογράφος των σταρ, Ανι Λίμποβιτς, κινδύνευε να απολέσει τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών της, του έργου ζωής της δηλαδή, αν δεν αποπλήρωνε μέχρι χθες αργά το βράδυ 24 εκατ. δολάρια, που χρωστάει. Η εταιρεία Art Capital Group με έδρα τη Νέα Υόρκη άσκησε αγωγή κατά της φωτογράφου τον περασμένο Ιούλιο, διεκδικώντας την κατάσχεση όλων των περιουσιακών της στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του κοπιράιτ των φωτογραφιών της. Εκπρόσωπος της Λίμποβιτς είχε υποσχεθεί τότε ότι η διένεξη θα επιλυθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως τα πορτρέτα της κοσμούν συχνά τα εξώφυλλα του Vanity Fair και της Vogue.

ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ

Περικοπές στους βουλευτές

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο ηγέτης των Τόρις και αρχηγός της βρετανικής αντιπολίτευσης, Ντέιβιντ Κάμερον, δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε περικοπές υπουργικών μισθών, πάγωμα των μισθών των βουλευτών και θα κόψει με το μαχαίρι τα ποτά και τα γεύματα στο Κοινοβούλιο στο πλαίσιο περικοπών των δημοσίων δαπανών. Ο ηγέτης των Τόρις υπολόγισε ότι μόνο από αυτά τα μέτρα θα περικόψει γύρω στα 120 εκατ. λίρες και δήλωσε πως παρότι το ποσό είναι μικρό μπροστά στο τεράστιο έλλειμμα της Βρετανίας είναι απαραίτητο προκειμένου να κερδίσει τη στήριξη του κοινού σε περαιτέρω αυστηρά μέτρα που θα ακολουθήσουν.

ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

Νεκροί 4 Αμερικανοί στο Ιράκ

ΒΑΓΔΑΤΗ. Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες είναι ο απολογισμός από δύο επιθέσεις χθες στο βόρειο και κεντρικό Ιράκ, μία ασυνήθιστα αιματηρή μέρα για τον στρατό των ΗΠΑ τη στιγμή που περιορίζονται οι στρατιωτικές του δραστηριότητες. Στο ταραγμένο βόρειο Ιράκ τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στην άκρη του δρόμου κοντά σε αμερικανική περίπολο. Η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το σημείο της επίθεσης. Νωρίτερα είχε σκοτωθεί άλλος ένας Αμερικανός σε παρόμοια επίθεση στη νότια Βαγδάτη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ

Στήριξη σε μητέρες αγνοουμένων

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο πρόεδρος του Κοσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου, επισκέφθηκε χθες μητέρες αγνοουμένων των πολέμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία, οι οποίες πραγματοποιούν εδώ και μία εβδομάδα απεργία πείνας, ζητώντας να διακριβωθεί το συντομότερο δυνατό η τύχη των 1.900 αγνοουμένων Αλβανών. Ο Κοσοβάρος ηγέτης υποσχέθηκε ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό για την επίσπευση των διαδικασιών ταυτοποίησης των εκατοντάδων λειψάνων αγνοουμένων που βρέθηκαν και φυλάσσονται στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στην Πρίστινα.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Προς επικύρωση της Λισσαβώνας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η Συνθήκη της Λισσαβώνας βρίσκεται ένα βήμα πριν τεθεί σε ισχύ, καθώς χθες το γερμανικό Κοινοβούλιο ψήφισε αναθεωρητικό νόμο που ανοίγει τον δρόμο για την επικύρωσή της. Τον Ιούνιο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας είχε αποφασίσει ότι η συνθήκη θα ‘πρεπε να μπει στον πάγο μέχρις ότου περνούσε από τη Βουλή νόμος που θα διασφάλιζε τις κοινοβουλευτικές εξουσίες. Υστερα από μήνες πολιτικών αντιπαραθέσεων, τα μεγάλα κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία για αλλαγές στη νομοθεσία προκειμένου να ικανοποιηθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο. Το νομοσχέδιο προωθείται τώρα στην Ανω βουλή, όπου στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία και στη συνέχεια θα γίνει νόμος του κράτους από τον πρόεδρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή