Αποχρωσεις

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μυστικό της Μισέλ

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έδειξε εξ αρχής την προτίμησή της στα αμάνικα φορέματα, τα οποία εκθέτουν σε κοινή θέα τα καλογυμνασμένα μπράτσα της, πράγμα ασυνήθιστο μέχρι πρότινος για τις προκατόχους της, και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τα διεθνή ΜΜΕ. Η Μισέλ Ομπάμα έχει κοπιάσει πολύ για να τα αποκτήσει και κοπιάζει καθημερινά, όπως αποκαλύπτει ο προσωπικός της γυμναστής ο κ. Κόρνελ ΜακΚλίλαν, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Women’s Health, το οποίο φιλοξενεί επίσης συνέντευξη της Πρώτης Κυρίας. Το μυστικό της Μισέλ, λοιπόν, είναι καθημερινές ασκήσεις με βαράκια για τους τρικέφαλους και άλλες για τους δικέφαλους, αυτές που εξασφαλίζουν το… θαυμαστό αποτέλεσμα. Και όχι μόνο. Οπως αναφέρει η ίδια στη συνέντευξή της, η σωματική άσκηση δεν είναι ποτέ επαρκής, αν δεν συνοδεύεται από την απαραίτητη υγιεινή διατροφή, στην οποία ομολογεί ότι επιδιώκει να μυήσει και τις δύο μικρές της κόρες.

Χάρτης για δουλειά

Με έναν οδικό χάρτη για το «κυνήγι της δουλειάς» θα εφοδιάζονται οι απόφοιτοι πανεπιστημίου της κινεζικής επαρχίας Σεγιάνγκ, με τον οποίο θα ενημερώνονται για το ποιες εταιρείες κάνουν προσλήψεις και πού θα τις βρουν. Οι χάρτες θα διανέμονται δωρεάν στα πανεπιστήμια, τις στάσεις λεωφορείων και τα γραφεία ανεύρεσης εργασίας της επαρχίας από αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Global Times. Ο χάρτης αποτελεί έμπνευση του Γιου Γιουκουάι, ο οποίος εργάζεται σε γραφείο ευρέσεως εργασίας και χρηματοδοτήθηκε από το αφεντικό του, ενώ όπως είπε θα ανανεώνεται κάθε μήνα. Και αυτή η ιδέα του είναι ό, τι καλύτερο θα μπορούσαν να ευχηθούν οι απόφοιτοι, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη πως η Κίνα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι περίπου τρία εκατομμύρια απόφοιτοι πανεπιστημίων, περιλαμβανομένων και όσων αποφοίτησαν πέρυσι, εξακολουθούν να είναι χωρίς δουλειά.

Ο γύρος του κόσμου

Η 16χρονη Τζέσικα Ουάτσον από την Αυστραλία φιλοδοξεί να γίνει το νεαρότερο άτομο που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό, χωρίς βοήθεια, γι’ αυτό και έχει αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες. Σε ένα πρώτο τεστ… αντοχής, το νεαρό κορίτσι έχει ξεκινήσει ήδη από τη βορειοανατολική ακτή Σανσάιν για ένα 10ήμερο ταξίδι μέχρι το Σίδνεϊ, πριν ξεκινήσει για τον γύρο του κόσμου τον Απρίλιο του 2010. Η νεαρή Τζέσικα θα ταξιδέψει με ένα ιστιοπλοϊκό δέκα μέτρων και θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του επίσης Αυστραλού Τζέσε Μάρτιν, ο οποίος πραγματοποίησε τον περίπλου της γης σε 327 μέρες, 12 ώρες και 52 λεπτά, σε ηλικία 18 ετών, το 1999. Τον περασμένο μήνα, ο 17χρονος Βρετανός Μάικ Πέραμ έκανε μια προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ του Μάρτιν, που όμως δεν ευοδώθηκε, αφού τεχνικά προβλήματα τον υποχρέωσαν να σταματήσει αρκετές φορές τη διαδρομή του. Δεν παύει ωστόσο να είναι ο νεότερος άνθρωπος που ολοκληρώνει μόνος τον γύρο του κόσμου με ιστιοφόρο, έστω και με βοήθεια.

Δείχνουν τον… δρόμο

Απογοητευμένοι από την αναβλητικότητα των κυβερνητικών αρχών, μια ομάδα χωρικών στη βορειοανατολική Ινδία πήραν οι ίδιοι φτυάρια και κασμάδες και άρχισαν να κατασκευάζουν τον δρόμο που θα τους εξασφάλιζε ευκολότερη πρόσβαση στην πλησιέστερη πόλη, έπειτα από 20 χρόνια καθυστερήσεων. Περίπου 750 κάτοικοι από επτά διαφορετικά χωριά πήραν την απόφαση ότι αρκετά περίμεναν. Επρεπε επιτέλους κάποιος να αναλάβει την ευθύνη κατασκευής αυτού του δρόμου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γεωργοί, οι οποίοι όπως λένε δεν μπορούν να βλέπουν τα προϊόντα τους να καταστρέφονται μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει δρόμος για να τα μεταφέρουν στην πλησιέστερη αγορά και να τα πουλήσουν. Οι ίδιοι μάλιστα διαβεβαιώνουν ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες κατασκευής του δρόμου το αργότερο σε 25 ημέρες, ενώ η τοπική κυβέρνηση επικαλείται οικονομικές δυσχέρειες για την καθυστέρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή