ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ

Σκοτώθηκαν 1.387 Παλαιστίνιοι σε 23 μόνον μέρες

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι αναγνωρίζει το Ισραήλ είναι ο αριθμός των Παλαιστινίων οι οποίοι σκοτώθηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, όπως κατήγγειλε ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την οργάνωση, «Μπάιτ Τσέλεμ», μετά από λεπτομερή έρευνα διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 1.387 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους 252 παιδιά, στις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον της Γάζας από τις 27 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την επίσημη ισραηλινή εκδοχή, ο αριθμός των νεκρών αμάχων δεν ξεπέρασε τους 300. Ο ισραηλινός στρατός έχει αναγνωρίσει «λίγα σφάλματα», αλλά αρνείται ότι παραβίασε τη διεθνή νομοθεσία.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ

Ο Κένεντι δεν διεκδικεί την έδρα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Επειτα από πολλή σκέψη αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξυπηρετήσω το κοινό καλό είναι να συνεχίσω την εργασία μου στην εταιρεία ενέργειας, City Energy Corporation». Με αυτή τη φράση και τη δέσμευση ότι θα προσφέρει πάντα έργο για τους φτωχούς, μέσω της εταιρείας που διοικεί, ο Τζόζεφ Κένεντι γνωστοποίησε την απόφασή του να μη διεκδικήσει τελικά την έδρα του Εντουαρντ Κένεντι στη Γερουσία, κόβοντας έτσι τους πολιτικούς δεσμούς που συνέδεαν την οικογένειά του με τη Μασαχουσέτη για έξι δεκαετίες. Οι Κένεντι αντιπροσώπευαν τη γενέτειρά τους Μασαχουσέτη στο Κογκρέσο, με μικρή παύση, από το 1946, όταν ο Τζον Κένεντι εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Μετά το θάνατο του Εντουαρντ Κένεντι στις 25 Αυγούστου, πολλοί πίστεψαν ότι ο ανιψιός του Τζόζεφ θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Με ανακοίνωσή του, ο Τζόζεφ κατέστησε σαφές ότι εξέτασε την προοπτική να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση, αλλά τελικά το απέκλεισε.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Υποψήφιος ο γιος της Ακίνο

ΜΑΝΙΛΑ. Το έργο της μητέρας του είναι αποφασισμένος να συνεχίσει ο γιος της πρώην προέδρου Κορασόν Ακίνο στις Φιλιππίνες, Μπενίνιο Ακίνο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις επόμενες εκλογές. «Αποδέχομαι την ευθύνη να συνεχίσω τη μάχη αυτού του έθνους», διακήρυξε ο Μπενίνιο, 49 ετών, γνωστός με το όνομα «Νοϊνόι», μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος και κληρονόμος της δημοτικότητας της Κορασόν Ακίνο, η οποία ανέτρεψε τον δικτάτορα Μάρκος το 1986. Ο Μπενίνιο, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε μια από τις επτά απόπειρες κατά της ζωής της μητέρας του, μπαίνει στη μάχη της εξουσίας μετά το θάνατο της Κορασόν Ακίνο τον περασμένο μήνα από καρκίνο.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μην κοιμάστε μαζί, κινδυνεύετε…

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οταν το ζευγάρι κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι κινδυνεύει σοβαρά η υγεία του! Τα ζευγάρια θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά να κοιμούνται χωριστά. Θα βοηθήσουν έτσι την υγεία τους και θα διατηρήσουν τη σχέση τους, διατείνονται οι ειδικοί. Ο σπεσιαλίστας ύπνου δόκτωρ Νέιλ Στάνλεϊ δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας Βρετανικών Επιστημών ότι ο ύπνος του ζεύγους στο ίδιο κρεβάτι προκαλεί ρήξεις εξαιτίας του ροχαλητού και των διεκδικήσεων για το πάπλωμα. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, τα ζευγάρια υποφέρουν κατά 50% περισσότερο από διαταραχές στον ύπνο όταν μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ακύρωση επίσκεψης στο Ισραήλ

ΑΓΚΥΡΑ. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ματαίωσε την επίσκεψή που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο στο Ισραήλ, έγινε χθες γνωστό από επίσημη ισραηλινή πηγή στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Νταβούτογλου ματαίωσε την επίσκεψή του αυτή μετά την άρνηση του Ισραήλ να του επιτρέψει να επισκεφθεί το πέρασμα Ερέζ για συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς που ελέγχει την περιοχή εδώ και δύο χρόνια.

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ Μ. ΜΠΕΝΤΛΕΡ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚFΟR

Αλλαγή φρουράς στο Κόσοβο

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο Γερμανός στρατηγός Μάρκους Μπέντλερ ανέλαβε τη διοίκηση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο, αντικαθιστώντας τον Ιταλό στρατηγό Τζουζέπε Εμίλιο Γκάι. Η τελετή παράδοσης -παραλαβής καθηκόντων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της KFOR στην Πρίστινα, παρουσία του διοικητή της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, Αμερικανού ναυάρχου Μαρκ Φιτζέραλντ.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΘΕΩΡΙΕΣ

Εξι σκελετοί ηλικίας 1,8 εκατ. ετών

ΤΙΦΛΙΔΑ. Εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι το μοναδικό λίκνο της ανθρωπότητας υπήρξε η Αφρική και ότι η Ευρώπη δεν έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο. Ομως μια εντυπωσιακή ανακάλυψη, στη Γεωργία, έξι αρχαίων σκελετών ηλικίας 1,8 εκατ. ετών απειλεί να ανατρέψει αυτή την κυρίαρχη θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη με μόνη κοιτίδα τη «μαύρη ήπειρο». Σύμφωνα με μια εκτίμηση, η νέα πολύ σημαντική ανακάλυψη δείχνει ότι ένα στάδιο-κλειδί για την ανθρώπινη ανάπτυξη μπορεί να μην έλαβε χώρα στην Αφρική, αλλά στην περιφέρεια της Ευρώπης, καθώς τα οστά των γεωργιανών ανθρωπιδών (πρώιμων ανθρώπων) υποδηλώνουν ότι οι πρώτοι πρόγονοί μας που περπάτησαν όρθιοι, δηλαδή οι homo erectus, δεν το έκαναν στην Αφρική, αλλά στην Ευρασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή