Τριάντα κοπέλες και 18 πάρτι για Μπερλουσκόνι…

Τριάντα κοπέλες και 18 πάρτι για Μπερλουσκόνι…

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Εμφύλιος ξέσπασε στην κεντροδεξιά κυβέρνηση Μπερλουσκόνι της Ιταλίας με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ll Giornale, συμφερόντων Μπερλουσκόνι, το οποίο χαρακτηρίζει τον Τζιανφράνκο Φίνι, κύριο σύμμαχο του «Καβαλιέρε» στην κυβέρνηση, «γελοίο» και «όργανο της Αριστεράς». Επιπλέον, η ιταλική κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της Ενωσης Δικαστών της Ιταλίας μετά την πρόσφατη επίθεση του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε τις έρευνες των δικαστών και των εισαγγελέων για τη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τη μαφία στη δεκαετία του 1990 «καθαρή τρέλα».

Την ίδια στιγμή, νέα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι 30 κοπέλες συμμετείχαν σε 18 πάρτι που έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός και ότι ορισμένες εξ αυτών πληρώθηκαν για να έχουν σεξουαλικές σχεσεις με άλλους καλεσμένους του Μπερλουσκόνι. Λίγες μόλις ημέρες μετά τις επιθέσεις της Giornale κατά του Ντίνο Μπόφο, διευθυντή της καθολικής εφημερίδας L’ Avvenire, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και ενώ η υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι σχέσεις του Μπερλουσκόνι με την Καθολική Εκκλησία, η εφημερίδα προκαλεί νέα πολιτική αναταραχή, αυτή τη φορά στους κόλπους της κεντροδεξιάς κυβέρνησης. Με άρθρο της, με τον τίτλο «Σύντροφε Φίνι», η εφημερίδα επιτίθεται στον Τζανφράνκο Φίνι.

Η εφημερίδα κατηγορεί τον Φίνι, πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, ότι δεν στηρίζει τον Μπερλουσκόνι ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο σεξουαλικών σκανδάλων, ότι έχει συμμαχήσει με την ιταλική Αριστερά σε ζητήματα όπως η ψήφος στους μετανάστες, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και η ευθανασία. «Φίνι, η Αριστερά σε χρησιμοποιεί. Ξαναγύρισε στη Δεξιά διότι κινδυνεύεις να γελοιοποιηθείς ακόμη περισσότερο από όσο έχεις γελοιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα», σημειώνεται στο άρθρο. Ο Μπερλουσκόνι έσπευσε να κατευνάσει τα πνεύματα, δηλώνοντας ότι όλα είναι εντάξει με τον Φίνι, όμως οι υποστηρικτές του Φίνι είχαν ήδη εξοργιστεί ενώ οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μπερλουσκόνι έκαναν λόγο για την αρχή του τέλους της βασιλείας του Καβαλιέρε. Από την πλευρά του ο Φίνι δήλωσε ότι τίποτε δεν είναι εντάξει και ότι τα πολιτικά προβλήματα με τον Μπερλουσκόνι δεν κρύβονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή