Ο Μπερλουσκόνι δεν παραιτείται…

Ο Μπερλουσκόνι δεν παραιτείται…

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Δεν παραιτείται ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο νέων αποκαλύψεων σχετικά με σεξουαλικά σκάνδαλα. Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι θεωρεί πως είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της Ιταλίας των τελευταίων 150 ετών και ότι είναι θύμα «κάποιου» που θέλει να δημιουργήσει «σκάνδαλο» εις βάρος του. Ο Μπερλουσκόνι έδωσε τη δική του εκδοχή για τις αποκαλύψεις των εφημερίδων Il Corriere della Sera και La Stampa, οι οποίες τον εμπλέκουν σε νέα σκάνδαλα.

«Τις παρουσίαζε ως φίλες»

«Ο επιχειρηματίας Ταραντίνι ήρθε σε μερικά δείπνα συνοδευόμενος από όμορφες γυναίκες. Επρόκειτο για κοπέλες τις οποίες αυτός ο κύριος παρουσίαζε ως φίλες του», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο οποίος επισκέπτεται την Ιταλία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Καβαλιέρε τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα κύκλωμα πορνείας. Δεν έχω πληρώσει ποτέ για να έχω σεξουαλικές σχέσεις. Η πιο μεγάλη ικανοποίηση είναι το να κατακτάς μια γυναίκα. Αν πληρώνεις μια γυναίκα, τι ικανοποίηση μπορείς να λάβεις;», αναρωτήθηκε.

«Μόνον ένας άνθρωπος θα εμφανιστεί ενώπιον των δικαστών και αν καταδικαστεί για τέσσερα αδικήματα τότε θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 ετών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα αυτού του ανθρώπου, για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι η Πατρίτσια Ντ’ Αντάριο, συνοδός πολυτελείας, που έχει καταθέσει ήδη ενώπιον των δικαστών ότι είχε σχέσεις με τον Καβαλιέρε.

Σε μια έκρηξη αυτοπεποίθησης και μπροστά στον έκπληκτο, όπως σημείωνε η Corriere della Sera, Θαπατέρο, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι συμπλήρωσε ρεκόρ ημερών στην πρωθυπουργία της χώρας του, με 2.500 ημέρες, ξεπερνώντας ήδη και τον ιστορικό πολιτικό Αλτσιντε Ντε Γκάσπερι που ήταν πρωθυπουργός για 2.497 ημέρες. Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συγκέντρωση νεαρών υποστηρικτών του, ο Μπερλουσκόνι είχε πει ότι είναι τόσο καιρό πρωθυπουργός επειδή οι Ιταλοί τον επιδοκιμάζουν και επειδή τους αρέσει το στυλ του. «Αγαπώ τους πάντες και ασφαλώς και τις όμορφες γυναίκες», αστειεύτηκε ο Καβαλιέρε, προσθέτοντας ότι όσες γυναίκες στη συγκέντρωση θέλουν να του θέσουν ερωτήματα θα πρέπει να του δώσουν και τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Παρά τους αστεϊσμούς, ωστόσο, οι αποκαλύψεις του ιταλικού Τύπου δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του Ιταλού πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες Corriere della Sera και La Stampa, ο επιχειρηματίας Τζιανπάολο Ταραντίνι κατέθεσε ενώπιον δικαστηρίου του Μπάρι ότι το περασμένο καλοκαίρι 30 κοπέλες προθυμοποιήθηκαν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις, αν παρίστατο τέτοια ανάγκη, κατά τη διάρκεια 18 πάρτι που έδωσε ο Μπερλουσκόνι. Μεταξύ αυτών των γυναικών, σε καθεμία από τις οποίες ο Ταραντίνι είπε ότι κατέβαλε 1.000 ευρώ, ήταν και η Πατρίτσια Ντ’ Αντάριο.

Ο Μπερλουσκόνι αρνείται ότι γνωρίζει τη συγκεκριμένη κοπέλα. Στην κατάθεσή του ο Ταραντίνι είπε επίσης ότι ήθελε να γνωρίσει τον Ιταλό πρωθυπουργό, με απώτερο σκοπό να κερδίσει την εύνοιά του και να ενισχύσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία, καθώς γνώριζε την αδυναμία του Καβαλιέρε για τις νεαρές γυναίκες.

Δηλώσεις του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας του Μπάρι, Αντόνιο Λαουντάτι, ο οποίος προΐσταται των ερευνών εις βάρος του Ταραντίνι, ο οποίος κατηγορείται για μαστροπεία, επιβεβαίωσε επί της ουσίας τα αποσπάσματα των καταθέσεων τα οποία δημοσίευσαν οι δύο εφημερίδες, λέγοντας ότι η δημοσίευσή τους βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των ερευνών. «Γνωρίζω τις πιέσεις -εγχώριες και διεθνείς- τις οποίες δέχεται η Εισαγγελία του Μπάρι» είπε και πρόσθεσε ότι «τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε με τα μέσα ενημέρωσης σχέσεις που θα εγγυώνται την ασφαλή διεξαγωγή των ερευνών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή