Ο Τσάβες αναγνώρισε Αμπχαζία και Οσετία

Ο Τσάβες αναγνώρισε Αμπχαζία και Οσετία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ανεξάρτητα κράτη αναγνώρισε ο Ούγκο Τσάβες, την Πέμπτη, την Αμπχαζία και την Οσετία, δύο φιλορωσικές επαρχίες που έχουν αποσχιστεί από τη Γεωργία, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς του με το Κρεμλίνο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προέβη στη «βαρυσήμαντη δήλωσή» του, κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος τον ευχαρίστησε γι’ αυτήν. Η Γεωργία, ωστόσο, έσπευσε να αμφισβητήσει τη δήλωση Τσάβες, εκτιμώντας ότι η απόφασή του δεν θα έχει «καμία σημαντική πολιτική συνέπεια» και ότι έγινε υπό την πίεση της Ρωσίας. Η Βενεζουέλα είναι η τρίτη χώρα μετά τη Ρωσία και τη Νικαράγουα, που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο περιοχών.

Λίγο αργότερα, το επίσημο ρωσικό πρακτορείο μετέδωσε ότι ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε πρόθυμος να πουλήσει στη Βενεζουέλα άρματα μάχης και ό,τι άλλα όπλα ζητήσει. Επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε ότι η Βενεζουέλα θα αγοράσει εκατό άρματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή