Κυβερνητική παρέμβαση για τις αυτοκτονίες

Κυβερνητική παρέμβαση για τις αυτοκτονίες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τη σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας France Telecom ζήτησε χθες η γαλλική κυβέρνηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντιντιέ Λομπάρ, για να αντιμετωπιστεί το κύμα αυτοκτονιών εργαζομένων που πλήττει την επιχείρηση τους τελευταίους μήνες.

«Ζήτησα από κοινού με τον υπουργό Εργασίας Ξαβιέ Νταρκό τη σύγκληση του συμβουλίου, έτσι ώστε να δοθεί σαφές μήνυμα στους μισθωτούς της επιχείρησης, και οδηγίες στην ιεραρχία για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι 23 αυτοκτονίες αποκαλύπτουν κρούσματα μεγάλης απελπισίας και έντονης μοναξιάς. Πρέπει να ξέρουμε εάν τα κρούσματα αυτά προκλήθηκαν από την αναδιάρθρωση της εταιρείας και τις απειλές μείωσης προσωπικού», είπε χθες η υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατηγορίες για απάνθρωπες πρακτικές

Την ίδια ώρα, τα συνδικάτα εργαζομένων στη France Telecom άσκησαν οξεία κριτική στη διοίκηση του ομίλου, την οποία κατηγόρησε για απάνθρωπες πρακτικές, που οδήγησαν στην αυτοχειρία 23 υπαλλήλους, επί συνόλου 100.000 εργαζομένων. Την Παρασκευή, μία εργαζόμενη 32 ετών έπεσε από το παράθυρο στην έδρα της επιχείρησης στο 17ο δημοτικό διαμέρισμα του Παρισιού. «Επρόκειτο για μία πολύ ευαίσθητη γυναίκα, που παρακολουθείτο από ψυχίατρο, τον ιατρό εργασίας και τις κοινωνικές υπηρεσίες, εδώ και καιρό», είπε η Μπαρμπαρά Νταλιμπάρ, στέλεχος της France Τelecom.

«Η εταιρεία ενδιαφέρεται μόνο για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της, τη μετεγκατάσταση παραγωγικών μονάδων και την εξασφάλιση συμβολαίων με χώρες του Τρίτου Κόσμου. Ο μόνος τους στόχος: η εξοικονόμηση κεφαλαίων. Η αυτόχειρας της Παρασκευής ανήκε σε διεύθυνση που είχε μετακομίσει πριν από λίγους μήνες και βρισκόταν εν μέσω αναδιοργάνωσης», λέει ο Σεμπαστιέν Κροζέ, επικεφαλής του συνδικάτου CGC/France Telecom, που κάλεσε το γαλλικό κράτος να λάβει ριζικά μέτρα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, ως κύριος μέτοχος της France Telecom.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή