Φύλαρχος απειλεί αστυνομικούς

Φύλαρχος απειλεί αστυνομικούς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΣΑΒΑΡ. Περισσότεροι από επτακόσιοι αστυνομικοί στη μεθοριακή περιοχή του Κιμπέρ επέλεξαν να μην παρουσιαστούν για υπηρεσία μετά την απειλή φίλα προσκείμενου στους Ταλιμπάν φυλάρχου ότι θα κατεδαφιστούν τα σπίτια όσων συνεργάζονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποπεμφθούν από το σώμα. «Υποχρεωθήκαμε να απολύσουμε όσους Χασαντάρ δεν παρουσιάστηκαν στα αστυνομικά τμήματα τις τελευταίες σαράντα οκτώ ώρες», επιβεβαίωσε ο ανώτατος διοικητικός αξιωματούχος της πακιστανικής κυβέρνησης στο Κιμπέρ, Ταρίκ Χαγιάτ.

Οι Χασαντάρ είναι μέλη των φυλών της ορεινής περιοχής, που εντάχθηκαν στην τοπική αστυνομία προκειμένου να συνεισφέρουν στον εντοπισμό κρησφύγετων και κέντρων εκπαίδευσης των Ταλιμπάν. Την περασμένη Πέμπτη, ο φύλαρχος Μανγκάλ Μπαγκ προειδοποίησε με ραδιοφωνικό του μήνυμα ότι όσοι συνεργάζονται με την κυβέρνηση θα υποστούν βαρύτατες κυρώσεις. Λίγες ώρες, μάλιστα, μετά τη μετάδοση του μηνύματος, ένοπλοι ανατίναξαν τρία σπίτια που ανήκαν σε Χασαντάρ.

Κυνηγούν τον Φατζουλάχ

Στο μεταξύ, ο πακιστανικός στρατός συνεχίζει την καταδίωξη του ηγέτη των Ταλιμπάν -γνωστού ως Φατζουλάχ- στην κοιλάδα του Σουάτ. Πηγές προσκείμενες στο Ισλαμαμπάντ υποστήριζαν χθες ότι ο Φατζουλάχ είναι περικυκλωμένος και εξέφραζαν την ελπίδα πως θα έχει συλληφθεί τις επόμενες ώρες.

Την ίδια στιγμή, τρία στελέχη των Ταλιμπάν και δύο της Αλ Κάιντα φέρονται να σκοτώθηκαν στο βόρειο Γουαζιριστάν, όταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ έπληξε με ρουκέτα το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Τέλος, δεκαοκτώ γυναίκες και μικρά παιδιά ποδοπατήθηκαν σε κέντρο παροχής βοήθειας για άπορες οικογένειες στο Καράτσι. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, οι γυναίκες είχαν στοιβαχτεί στις σκάλες κτιρίου περιμένοντας να παραλάβουν αλεύρι και άλλες προμήθειες, όταν ξαφνική διακοπή ρεύματος προκάλεσε συσκότιση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή