Μέτρα κατά των αυτοκτονιών στη Γαλλία

Μέτρα κατά των αυτοκτονιών στη Γαλλία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. «Τη σατανική αλληλουχία αυτοκτονιών» που πλήττει την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία France Telecom δεσμεύθηκε χθες να αντιμετωπίσει ο γενικός διευθυντής Ντιντιέ Λομπάρ, ενισχύοντας την ψυχολογική στήριξη των εργαζομένων. «Πρέπει οπωσδήποτε να αναστρέψουμε την κατάσταση αυτή. Τα πράγματα θα αλλάξουν, η νέα France Telecom του Δεκεμβρίου δεν θα είναι η σημερινή», είπε ο κ. Λομπάρ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Ξαβιέ Νταρκό.

Νέο κρούσμα απόπειρας αυτοκτονίας αυτή τη φορά καταγράφηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της εταιρείας στη Μετς, όπου στέλεχός της βρέθηκε αναίσθητο, μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας βαρβιτουρικών φαρμάκων, κατά τη διάρκεια της παύσης για το μεσημεριανό γεύμα. «Δυστυχώς, συμβαίνει αυτό που φοβόμασταν πιο πολύ: μία επιδημία αυτοκτονιών. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη του φαινομένου αυτού», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας. Είκοσι τρεις εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν αυτοκτονήσει από τις αρχές του 2008, σύμφωνα με τα συνδικάτα, που κατηγορούν το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και τις υποχρεωτικές μετατάξεις, που δημιουργούν αφόρητες ψυχολογικές πιέσεις στους 100.000 εργαζομένους του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.

Στο μεταξύ, η εταιρεία δεσμεύθηκε χθες να παγώσει το πρόγραμμα υποχρεωτικών μετατάξεων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ το προσκείμενο στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά συνδικάτο FO, αλλά και το χριστιανοκοινωνιστικό CFTC ζήτησαν τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει το ζήτημα και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. «Η κρίση στη France Telecom έχει καταστεί εθνικό πρόβλημα», αναφέρουν τα συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους. Από τη μεριά του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ζήτησε από την κυβέρνηση να μελετήσει τις διοικητικές μεθόδους της κρατικής εταιρείας και «να απαιτήσει την επανεξέταση των μεθόδων οργάνωσης της εργασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή