Αποχρωσεις

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιζήτητο ακίνητο λόγω Ομπάμα

Ενα παλιό αρχοντικό από την εποχή της αποικιοκρατίας, που πωλείται και βρίσκεται δίπλα στο σπίτι των Ομπάμα στο Σικάγο, έχει γίνει περιζήτητο παρά την υψηλότατη και πάντως αδιευκρίνιστη ακόμη τιμή του. Πολλοί οι επίδοξοι γείτονες της πρώτης προεδρικής οικογένειας, η οποία ωστόσο και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της, σπανίως επιστρέφει στο παλιό της σπίτι, αφού οι αυξημένες υποχρεώσεις του Μπαράκ Ομπάμα κρατούν όλη την οικογένεια στην Ουάσιγκτον. Κάποιοι, ωστόσο, αδιαφορούν γι’ αυτή τη μικρή λεπτομέρεια, η οποία κάλλιστα μπορεί να αλλάξει συν τω χρόνω και επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν το παλιό αρχοντικό, κατασκευασμένο με τούβλο, το 1906, σε μια τεράστια έκταση. Οι επισκέψεις, όμως, των υποψήφιων αγοραστών δεν θα αρχίσουν έως ότου το μεσιτικό γραφείο ορίσει την τελική του τιμή, η οποία διαμορφώνεται συνεχώς προς τα πάνω, καθώς στην ιστορική αξία του έχει προστεθεί πλέον και εκείνη της γειτνίασής του με το σπίτι των Ομπάμα.

Η Μισέλ υπέρ Σικάγου

Αν και οι Ομπάμα μένουν στην Ουάσιγκτον, δεν έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το Σικάγο και η Μισέλ ετοιμάζεται να ταξιδέψει τον άλλο μήνα στην Κοπεγχάγη, προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητα της γενέθλιας πόλης της για την πραγματοποίηση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Στη συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Δανίας, θα ήθελε να παρίσταται και ο πρόεδρος Ομπάμα, καθώς είθισται η παρουσία ηγετών σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις, ώστε να επηρεάσουν την υποψηφιότητα των χωρών τους. Αλλά φευ, ο Αμερικανός πρόεδρος οφείλει να παραμείνει στην Ουάσιγκτον, όπου δίνει τη «μάχη» για το νομοσχέδιο περί μεταρρύθμισης της Υγείας, καθώς καλείται να το υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητά του μια επιφυλακτική κοινή γνώμη κι ένα μάλλον εχθρικό κατεστημένο.

Ο πρίγκιπας Χάρι

Το «τρομερό παιδί» της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η πρίγκιπας Χάρι, είχε γενέθλια χθες, καθώς συμπλήρωσε αισίως τα 25 του χρόνια και απέκτησε δικαίωμα σε ένα μέρος της περιουσίας της μητέρας του Νταϊάνας, την οποία μοιράζεται με τον 27χρονο αδελφό του, Γουίλιαμ. Θα μπορεί να διαχειριστεί ολόκληρο το μερίδιό του όταν θα συμπληρώσει τα 30 του χρόνια. Ο μικρότερος γιος της αείμνηστης πριγκίπισσας και του Καρόλου απασχόλησε πολύ τα ΜΜΕ με τα καμώματά του, άλλοτε για τα ρατσιστικά του σχόλια, άλλοτε για τις προκλητικές εμφανίσεις του, τη συμμετοχή του σε έξαλλα πάρτι, την ταραγμένη σχέση με την κοπέλα του, αλλά και την «κρυφή» θητεία του στο Ιράκ, μετά την οποία μάλλον ηρέμησε. Τώρα, ο νεαρός πρίγκιπας, ο οποίος σύμφωνα με τους ψυχολόγους προσπαθούσε να βγει από τη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού του, φαίνεται ότι τα έχει αφήσει όλ’ αυτά πίσω του και ώριμος άνδρας πλέον, σχεδιάζει να συνεχίσει το φιλανθρωπικό έργο της μητέρας του.

Πόλεμος στους εφαψίες

Η αστυνομία και τα νεαρά κορίτσια του Τόκιο κήρυξαν αυτή την εβδομάδα τον πόλεμο στους εφαψίες στο μετρό της πόλης τους, καθώς, παρά τις αυστηρές ποινές, εκείνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να επιδίδονται σε ενοχλητικές θωπείες, αδιάφοροι για τις αντιδράσεις και την ενδεχόμενη τιμωρία τους. Ομάδες ένοπλων αστυνομικών αλλά και αστυνομικών με πολιτικά μετακινούνται με τα τρένα του μετρό, συνήθως ασφυκτικά γεμάτα, προκειμένου να εντοπίσουν θύματα και θύτες. Παράλληλα, δεκάδες νεαρά κορίτσια με τις σχολικές στολές τους και κοντές φουστίτσες διατράνωσαν το δικαίωμά τους να κυκλοφορούν ασφαλείς στους συρμούς, κρατώντας πανό τα οποία απέρριπταν μετά βδελυγμίας τις πρόστυχες θωπείες και διεκήρυσσαν ότι «δεν τις συγχωρούν». Παρ’ ότι κυκλοφορούν τρένα αποκλειστικά για γυναίκες, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους ανεπιθύμητες συναντήσεις, στα μεικτά τρένα και στους σταθμούς οι εφαψίες δρουν σε ομάδες και οργανωμένα, καθώς σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις περικυκλώνουν το υποψήφιο θύμα, ώστε αυτό να μην είναι ορατό από το κοινό όταν κάποιος από αυτούς θα επιδοθεί στις επαίσχυντες και ενοχλητικές πράξεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή