Σπίτι με θέα την κατοικία του προέδρου

Σπίτι με θέα την κατοικία του προέδρου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σπίτι στον αριθμό 5040 στη λεωφόρο South Greenwood, στο Σικάγο, υπάρχει η επιγραφή «Πωλείται». Οι υποψήφιοι αγοραστές, όμως, δεν μπορούν να τη δουν. Με εντολή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο δρόμος όπου βρίσκεται το σπίτι είναι κλειστός για τους μη κατοίκους της περιοχής. Και αυτό, γιατί το συγκεκριμένο σπίτι είναι το γειτονικό της πρώην κατοικίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της οικογένειάς του. Το σπίτι διατίθεται προς πώληση από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Και έπειτα από ένα καλοκαίρι όπου η αγορά των ακινήτων ήταν πεσμένη, το γεγονός ότι πωλείται, προκαλεί αρκετό ενδιαφέρον όχι γιατί είναι ένα χαριτωμένο σπίτι του περασμένου αιώνα με 17 δωμάτια. Αλλά γιατί, όπως λένε οι ιδιοκτήτες του, οι αγοραστές δεν θα μπορούσαν να έχουν πιο εντυπωσιακούς γείτονες από την οικογένεια του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μπιλ και η Τζάκι Γκρίμσοου, οι γείτονες των Ομπάμα, πωλούν το σπίτι τους έπειτα από 36 χρόνια. Η τιμή του όμως είναι δύσκολο να υπολογιστεί, όπως υποστηρίζουν οι μεσίτες, γιατί η αγορά έχει να υπολογίσει την αξία ενός ακινήτου κοντά σ’ ένα προεδρικό ακίνητο, από την εποχή που ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον ζούσε σ’ ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Το ζεύγος Γκρίμσοου πλήρωσε 35.000 δολάρια για να αγοράσει το σπίτι το 1973. Σήμερα άλλα σπίτια στην περιοχή έχουν πωληθεί από 1 έως 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Δεν ξέρουμε ακόμη το πόσο θα επηρεάσει τους υποψήφιους αγοραστές το ότι θα ζουν δίπλα στο σπίτι των Ομπάμα, λέει ο μεσίτης Ματ Γκάρισον.

«Η σκεπή θέλει φτιάξιμο»

Από ένα μεγάλο παράθυρο στον τρίτο όροφο του σπιτιού των Γκρίμσοου, φαίνεται καθαρά το σπίτι των Ομπάμα, χτισμένο με κόκκινα τούβλα, το οποίο ο πρόεδρος αγόρασε το 2005, προς 1,65 εκατομμύρια δολάρια. «Η σκεπή του σπιτιού του προέδρου Ομπάμα θέλει φτιάξιμο», λέει αστειευόμενος ο Γκάρισον. «Τουλάχιστον τώρα ο πρόεδρος το ξέρει», προσθέτει «οι μυστικές υπηρεσίες μάς παρακολουθούν και διαβάζουν τα χείλη μας». Οι Γκρίμσοου, πάντως, υποστηρίζουν ότι είχαν πολύ καλές σχέσεις με τους γείτονές τους, τους Ομπάμα, οι οποίοι μάλιστα γύρισαν και ένα τηλεοπτικό σποτ στην τραπεζαρία τους κατά της διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή