Το ρολόι του χάρισε σε εργάτη, ο Πούτιν

Το ρολόι του χάρισε σε εργάτη, ο Πούτιν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πηγαίνει για σκι στις πλαγιές ηφαιστείων, γδύνεται σε ποταμούς της Σιβηρίας και ενίοτε καταδύεται με μικρά υποβρύχια στον πυθμένα κάποιας λίμνης. Την παραμικρή έκπληξη δεν προκαλεί, λοιπόν, η λατρεία ενός ανθρώπου της δράσης, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για τα ακριβά ελβετικά ρολόγια. Ο Ρώσος πρωθυπουργός, ωστόσο, εξέπληξε ο ίδιος τους εργαζομένους σε βιομηχανία της Τούλα, χαρίζοντας το τελευταίο ελβετικό του απόκτημα σε εργάτη, ο οποίος βρήκε το θάρρος να του ζητήσει ένα αναμνηστικό.

Φορώντας τη φόρμα εργασίας του, ο Βίκτορ Ζαγκαγιέβσκι είδε το πρωί της Τετάρτης τον πρωθυπουργό της Ρωσίας να επιθεωρεί τη μονάδα στην οποία εργάζεται και αποφάσισε να τον προσεγγίσει. Οταν του ζήτησε κάτι για να θυμάται την επίσκεψή του, ο κ. Πούτιν του πρόσφερε το ελβετικό του ρολόι αξίας 7.000 ευρώ. «Ο πατέρας μου δεν περίμενε ένα τόσο ακριβό δώρο», δήλωσε ο γιος του Ζαγκαγιέβσκι, Ντιμίτρι. «Ηθελε απλώς κάτι για να θυμάται την επίσκεψη του πρωθυπουργού», πρόσθεσε. Ο Ντιμίτρι, πάντως, ξεκαθάρισε ότι το ρολόι θα φυλαχτεί ως οικογενειακό κειμήλιο. «Δεν πρόκειται να το φορέσουμε, ούτε να το πουλήσουμε», είπε.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη αυθόρμητη πράξη γενναιοδωρίας του Ρώσου πρωθυπουργού. Τον περασμένο μήνα, μόλις, είχε χαρίσει ένα ακόμα ρολόι, αυτή τη φορά στον ανήλικο γιο ενός βοσκού, κατά την επίσκεψη στην Τίβα της Σιβηρίας. Εντούτοις, το πάθος του κ. Πούτιν έχει δημιουργήσει ερωτήματα αναφορικά με τα εισοδήματά του, δεδομένου ότι επισήμως ο μισθός του δεν είναι μεγάλος. Το 2007, τεύχος της ρωσικής έκδοσης του περιοδικού GQ περιείχε φωτογραφία του Ρώσου πρωθυπουργού, στην οποία φορούσε χρυσό ρολόι Patek Philippe, αξίας 65.000 ευρώ. Οι επικριτές του επισημαίνουν ειρωνικά ότι το ρολόι Patek Philippe είναι προφανώς αυθεντικό, αφού ο κ. Πούτιν έχει ταχθεί υπέρ της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Αν, λοιπόν, δεν είναι ψεύτικο, τότε κοστίζει περισσότερο απ’ ό,τι ο ετήσιος μισθός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή