«Αποκρουστικοί» για την Ελισάβετ οι χειρισμοί από Κάρολο και Νταϊάνα

«Αποκρουστικοί» για την Ελισάβετ οι χειρισμοί από Κάρολο και Νταϊάνα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η βασιλομήτωρ της Αγγλίας Ελισάβετ ένιωσε ότι ήταν «απολύτως αποτροπιαστική» η διαδικασία με την οποία ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα γνωστοποίησαν τα προβλήματα του γάμου τους. Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην επίσημη βιογραφία της, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και επαναφέρει μοιραία στο προσκήνιο τον προβληματισμό για τα ηθικά και άλλα διλήμματα της μοναρχίας στη Βρετανία. Η βιογραφία αποκαλύπτει επίσης ότι η βασιλομήτωρ, η οποία απεβίωσε τον Μάρτιο του 2002 σε ηλικία 101 ετών, υπέφερε από καρκίνο του παχέος εντέρου και είχε εμφανίσει έναν όγκο, για την απομάκρυνση του οποίου χειρουργήθηκε το 1966.

Σε ό, τι αφορά την προσωπική ζωή του Καρόλου, η Ελισάβετ ένιωσε βαθιά θλίψη για την απόφαση του εγγονού της να παραδεχθεί δημοσίως ότι υπέκυψε στη μοιχεία στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης το 1994, δήλωσε ο βιογράφος Ουίλιαμ Σόουκρος, ο οποίος επελέγη ειδικά από τη βασίλισσα Ελισάβετ για να κάνει τον πλέον κατάλληλο απολογισμό της ζωής της μητέρας της. Η βασιλομήτωρ, χήρα του βασιλέως Γεωργίου ΣΤ΄, είχε επίσης ταραχθεί πολύ όταν η Νταϊάνα συνεργάστηκε κατ’ ιδίαν με τον Αντριου Μόρτον για τη συγγραφή του βιβλίου, που εξέθεσε στην κοινή γνώμη τις κρυφές πτυχές της ζωής της μέσα στη βασιλική οικογένεια. Σε μια πολυσυζητημένη συνέντευξή της στο ΒΒC, η Νταϊάνα είχε εκστομίσει τη φημισμένη φράση «είμαστε τρεις σε αυτόν τον γάμο κι έτσι υπάρχει συνωστισμός», αναφερόμενη στη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Στη διάρκεια μαγνητοφωνημένης συνέντευξης τη δεκαετία του ’90, που κρατήθηκε στα βασιλικά αρχεία, η βασιλομήτωρ δήλωσε: «Είναι πάντα λάθος να μιλάει κανείς για τον γάμο του». Η συνεργασία της πριγκίπισσας με τον Μόρτον προκάλεσε «ισχυρότατο σοκ» στην Ελισάβετ, η οποία ένιωθε, σύμφωνα με τον Σόουκρος, ότι βγαίνουν τα άπλυτα της βασιλικής οικογένειας στη φόρα, με την πλέον αποκρουστική διαδικασία. «Εκείνη την περίοδο, δεν παραγκώνισε την πριγκίπισσα Νταϊάνα», δήλωσε ο βιογράφος, «αλλά προσέφερε στον εγγονό της τη μεγαλύτερη δυνατόν συναισθηματική υποστήριξη». Σε ό, τι αφορά την εγχείρηση του 1966, η επίσημη ανακοίνωση του παλατιού ανέφερε τότε ότι επρόκειτο για ακίνδυνη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, παρακάμπτοντας την ύπαρξη του όγκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή