Αποχρωσεις

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρείτε τι τρώει…

Καθηλωμένος επί μήνες σ’ ένα κρεβάτι βρετανικού νοσοκομείου, λόγω μιας πάθησης στα οστά, ένας ασθενής έχει μετατρέψει τα άγευστα και… απροσδιόριστα γεύματά του σε διασκεδαστικό παιχνίδι για τους χρήστες του Διαδικτύου. Ο «Αγγλος ασθενής» φωτογραφίζει με το κινητό του τηλέφωνο τα πιάτα με το φαγητό του νοσοκομείου, διοχετεύει τις φωτογραφίες τους στο μπλoγκ του, το οποίο υπογράφει ως «Traction Man» και καλεί τους χρήστες να βρουν τι (φαγητό) μπορεί να είναι. Εκείνοι άλλοτε τα καταφέρνουν, άλλοτε όχι, ενώ ο ίδιος ο Traction Man φαίνεται να το απολαμβάνει δεόντως, όπως αποδεικνύουν οι περιγραφές του για τα πιάτα, καθώς σε μία τουλάχιστον περίπτωση χαρακτηρίζει μια μακαρονάδα με τυρί «ένα είδος κόλλας για ταπετσαρία». Κατά τα άλλα, δεν έχει κανένα παράπονο από το προσωπικό, αν και δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για το πού μπορεί να βρίσκεται το νοσοκομείο.

Μυστικά μετά θάνατον

Επειδή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εξελιχθούν απρόσμενα και δυσάρεστα τα πράγματα στη ζωή μας και να μην προλάβουμε να πούμε όσα «σ’ αγαπώ» θα θέλαμε, να ζητήσουμε όσες «συγγνώμες» οφείλαμε και άλλα συναφή, υπάρχει το Διαδίκτυο. Ενας Αυστραλός επιχειρηματίας έστησε μια ιστοσελίδα ονόματι FromBeyond2u. com, στην οποία μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει όλα όσα θα ήθελε να πει εν ζωή, αλλά δεν είπε, επειδή τον πρόλαβε ο θάνατος. Φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα και επιθυμίες, τα πάντα μπορούν να αποθηκευθούν και να ενεργοποιηθούν από τους οικείους τους, όταν εκείνοι θα έχουν αποδημήσει εις Κύριον. Οι συγγενείς και φίλοι θα εφοδιαστούν μ’ έναν κωδικό μέσω του οποίου θα ενεργοποιήσουν την ιστοσελίδα και θα μάθουν όλα όσα ο εκλιπών τούς έκρυβε εν ζωή, είτε από αναποφασιστικότητα είτε από εγωισμό είτε από οτιδήποτε άλλο. Ολες τις απαντήσεις, άλλωστε, θα τις βρουν στην ιστοσελίδα.

Ολα για τη γυμναστική

Και τι δεν κάνουν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να παρακινήσουν τα νεαρά κορίτσια στη Βρετανία να ασκούνται. Μέχρι συσκευή «ισιωτικής» εφοδιάστηκαν ορισμένα σχολεία, έτσι ώστε τα κοριτσάκια να φτιάχνουν τα μαλλιά τους, που χάνουν τη «φόρμα» τους ως αποτέλεσμα της άσκησης. Αν το σύστημα αποδώσει τα αναμενόμενα, τότε θα εφοδιαστούν κι άλλα σχολεία με πιστολάκια και ισιωτικές, έτσι ώστε όλα τα παχουλά κορίτσια να συμμετέχουν στις γυμναστικές ασκήσεις και να μην τις αποφεύγουν για να μη χαλάσουν τα μαλλάκια τους. Διότι για σκεφθείτε πόση ώρα περνούν μπροστά στον καθρέφτη τους κάθε πρωί πριν αναχωρήσουν για το σχολείο, προκειμένου να επιτύχουν τη σωστή θέση της κάθε τρίχας τους για το επιμελώς ατημέλητο χτένισμά τους. Να το χαλάσουν μόνο και μόνο για τις απαιτήσεις της άσκησης; Αν όμως μπορούν να το ξαναφτιάξουν, μπορεί και να το ξανασκεφτούν.

Καλλιστεία με λίγες

Θύμα της οικονομικής κρίσης και ο θεσμός των καλλιστείων στη Βενεζουέλα, όπου φέτος θα επιλεγούν 20 και όχι 30 καλλονές, οι οποίες θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο της «Μις Βενεζουέλα». Η φροντίδα και κυρίως η περιποίηση των κοριτσιών κοστίζει κι ας αξίζει τον κόπο -αφού κι εφέτος «Μις Βενεζουέλα» κέρδισε τον τίτλο της «Μις Υφήλιος» για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού- αλλά δει δη χρημάτων. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι θα γίνουν εκπτώσεις στο ακριβό ντύσιμο ή στις απαραίτητες επεμβάσεις αισθητικής στα κορίτσια, τα οποία έτσι κι αλλιώς έπειτα από τέτοια εξονυχιστική επιλογή θα είναι τα ωραιότερα των ωραίων. Διότι, άκουσον-άκουσον, ακόμη και τόσο νεαρά και όμορφα κορίτσια μπορεί να χρειάζονται κάποια μικροεπεμβασούλα για να γίνουν αληθινές κούκλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή