Επίθεση 18χρονου σε σχολείο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 18χρονος μαθητής, οπλισμένος μ’ ένα τσεκούρι, δύο μαχαίρια και τρεις βόμβες μολότοφ, εισέβαλε την Πέμπτη σε γυμνάσιο του Ανσμπαχ της Βαυαρίας και τραυμάτισε δέκα άτομα, ανάμεσά τους δύο μικρές μαθήτριες, οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πριν συλληφθεί μετά τον τραυματισμό του από τη γερμανική αστυνομία.

Ολα είχαν τελειώσει μέσα σε δέκα λεπτά, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σχολείο και σε ελάχιστο χρόνο εντόπισαν τον 18χρονο δράστη, στον τρίτο όροφο. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στα πόδια, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.  

Το περιστατικό ήταν το δεύτερο μέσα σε έξι μήνες, μετά την επίθεση του 17χρονου Τιμ Κρέτσμερ, τον περασμένο Μάρτιο, στο Βίνεντεν της Βάδης-Βυτεμβέργης. Τότε ο δράστης είχε σκοτώσει 15 άτομα, μαθητές και καθηγητές, πριν αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο. Εκτοτε, οι γερμανικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, καθώς κάποιοι προβαίνουν συχνά σε παρόμοιες απειλές, κυρίως μέσω Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται η αστυνομία σε εκκενώσεις σχολείων, διά παν ενδεχόμενον. Τον περασμένο Μάιο, ένα 16χρονο κορίτσι συνελήφθη όταν έφθασε στο σχολείο φορώντας μάσκα και οπλισμένο με μαχαίρια, αεροβόλο και μια σάκα γεμάτη φιάλες με εύφλεκτο υλικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή