Αποχρωσεις

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά κατά Σουηδών

Η ισότητα των δυο φύλων έχει… ευνουχίσει τους απογόνους των Βίκινγκς στη Σουηδία, «καταγγέλλει» η Αννα Ανκα, σύζυγος του τραγουδιστή και συνθέτη Πολ Ανκα και πρώην «Μις Σουηδία». Οι πάλαι ποτέ κατακτητές των θαλασσών, οι μαχητές εξερευνητές έχουν καταντήσει σήμερα να αλλάζουν πάνες στα μωρά τους και ν’ ασχολούνται με το νοικοκυριό, γράφει στο Ιντερνετ η 38χρονη Ανκα κι ανάβει φωτιές στην πατρίδα της, την οποία έχει εγκαταλείψει προ πολλού για την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Στην Αμερική, γράφει, οι άνδρες είναι άνδρες και οι γυναίκες γυναίκες. «Οι Αμερικανοί μπαμπάδες ούτε μαγειρεύουν ούτε σιδερώνουν, αλλά δουλεύουν και υποστηρίζουν τις οικογένειές τους». Κι αυτό υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνουν και οι Σουηδοί -περιζήτητοι σύζυγοι από τον απανταχού γυναικείο πληθυσμό- αλλά -φευ!- εκείνοι προσπαθούν να βρουν τρόπο… να θηλάσουν. Τα σχόλια της κ. Ανκα, βλέπετε, συνέπεσαν με δημοσιεύματα που έφεραν έναν Σουηδό να έχει τοποθετήσει θήλαστρο στο στήθος του, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να θηλάσει το μωρό του. Αλλά εκείνο που περισσότερο εξόργισε τις φεμινίστριες ήταν η θέση της κ. Ανκα ότι είναι καθήκον της γυναίκας να προσφέρει σεξουαλική ικανοποίηση στον σύζυγο της κι «αν δεν το κάνει, τότε φταίει η ίδια αν την απατήσει». Ευτυχώς γι’ αυτήν, έφυγε εγκαίρως…

«Κακό Κορίτσι»

Συμφιλιωμένη με το παρελθόν της και την απιστία του πρώην συζύγου της με την «αντροχωρίστρα» Κάρλα Μπρούνι δηλώνει η Τζαστίν Λεβί, συγγραφέας και κόρη του πιο αμφιλεγόμενου Γάλλου διανοούμενου, Μπερνάρ Ανρί Λεβί. Αφορμή γι’ αυτές τις θλιβερές αναμνήσεις της έδωσε η παρουσίαση του καινούργιου της βιβλίου «Κακό Κορίτσι», το οποίο αποτέλεσε το λογοτεχνικό γεγονός της περασμένης εβδομάδας, στο Παρίσι. Παρά τις θετικές κριτικές, ουδείς μπορεί ακόμη να προβλέψει, αν θα έχει την τύχη του προηγούμενου μυθιστορήματός της με τίτλο «Τίποτα Σοβαρό», όπου ουσιαστικά εξιστορούσε τη διάλυση του γάμου της με τον καθηγητή Φιλοσοφίας Ραφαέλ Εντχόβεν, ο οποίος την εγκατέλειψε για τα μάτια της Κάρλα Μπρούνι, ξεπερνώντας σε πωλήσεις και αυτόν τον Κώδικα Ντα Βίντσι, το 2004. «Σκεφτόμουν ότι ήταν όμορφη και επικίνδυνη μ’ εκείνο το παγωμένο πρόσωπο, σαν φτιαγμένο από κερί… Σκεφτόμουν ότι ήταν όμορφη και βιονική μ’ εκείνο το βλέμμα του δολοφόνου…», έγραφε για την Κάρλα και όπως λέει δεν θα άλλαζε τίποτα αν το ξανάγραφε.

Τον πρόδωσε ο έρωτας

Θύμα του έρωτά του έπεσε ένας 22χρονος κλέφτης, αφού επέστρεψε για να εκφράσει την αγάπη του στο θύμα του και συνελήφθη. Ο νεαρός κλέφτης είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον μιας 18χρονης νοσοκόμας, την περασμένη εβδομάδα, στην Ταϊβάν, αλλά αποφάσισε να μην τη ληστέψει τελικώς όταν εκείνη έβαλε τα κλάματα κι άρχισε να τον εκλιπαρεί να μην της πάρει τα υπάρχοντά της. Εκείνος τόσο συγκινήθηκε από τις ικεσίες της, ώστε όχι μόνο δεν την έκλεψε, αλλά τη συνόδευσε και στο πλησιέστερο νοσοκομείο, για να περιποιηθούν τα τραύματά της. Κι ενώ εκείνη ανάρρωνε στο κρεβάτι του πόνου, ο νεαρός ερωτευμένος άφησε στο ποδήλατό της ένα ερωτικό σημείωμα, όπου επιχειρούσε να εκφράσει τον θαυμασμό του για το πρόσωπό της, ζητούσε συγγνώμη και μια συνάντηση μαζί της. Αλλά ενώ περίμενε τη θετική ανταπόκρισή της, εκείνη κατέφθασε όντως στο «ραντεβού», αλλά -φευ!- με τη συνοδεία αστυνομικών, οι οποίοι και συνέλαβαν τον νεαρό δράστη. Κι αυτό ενώ εκείνος επέμενε να πείσει το κορίτσι για τον κεραυνοβόλο έρωτά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή