Ληστεία με κλεμμένο ελικόπτερο στη Στοκχόλμη

Ληστεία με κλεμμένο ελικόπτερο στη Στοκχόλμη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Οι αποδράσεις με ελικόπτερο τείνουν πλέον να γίνουν κάτι συνηθισμένο, που δεν προκαλεί και τόση εντύπωση. Ομως, ληστείες με… ελικόπτερο δεν γίνονται και τόσο συχνά.

Μια συμμορία ευφάνταστων ληστών κατάφερε χθες να κάνει την πρωτιά και να εφορμήσει σε κτίριο όπου φυλάσσονταν τα χρήματα που είχαν δοθεί προς φύλαξη στην εταιρεία φύλαξης G4 στη Στοκχόλμη, αφού προηγουμένως προσγειώθηκε με ελικόπτερο στη στέγη του κτιρίου. Από εκεί και πέρα, ο δρόμος ήταν περισσότερο ή λιγότερο ανοιχτός.

Λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα, το ελικόπτερο που εκλάπη από αεροδρόμιο της περιοχής βρέθηκε πάνω από το κτίριο – θησαυροφυλάκιο και οι ληστές, δύο κατά τους αυτόπτες μάρτυρες, κατέβηκαν με σκοινί στην στέγη. Με κάποιο άγνωστο -επί του παρόντος- τρόπο έριξαν έναν τοίχο και εισέβαλαν στο κτίριο. Οι ληστές φορούσαν μάσκες και έφεραν αυτόματα όπλα, ενώ κατά την επίθεση, που διήρκεσε 20 λεπτά, χρησιμοποιήθηκαν και εκρηκτικά, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς από τους 21 υπαλλήλους της εταιρείας που βρίσκονταν στο κτίριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αστυνομικά ελικόπτερα δεν απογειώθηκαν επειδή υπήρχε η υποψία ότι είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά στα στέγαστρα όπου βρίσκονταν.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της σουηδικής αστυνομίας και της εταιρείας G4, οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν με τις τσέπες τους γεμάτες χρήματα, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό το συνολικό ποσό που εκλάπη. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ένα άτομο κρατείται από την αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση, χωρίς, ωστόσο, να κατηγορείται επισήμως για συμμετοχή στη ληστεία. Η G4 είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας σε όλο τον κόσμο. Στο συγκεκριμένο κτίριο της Βαστμπέργκα φυλάσσονταν τα μετρητά που διανέμονταν σε τράπεζες και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Σουηδία. Η εταιρεία, πάντως, αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα χρήματα βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της τη στιγμή της ληστείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή