Χιλιάδες οι άστεγοι από τον σεισμό στο Μπουτάν

Χιλιάδες οι άστεγοι από τον σεισμό στο Μπουτάν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙΜΠΟΥ. Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν άστεγοι και να ζουν στο ύπαιθρο, μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το Μπουτάν την περασμένη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού. Αδιευκρίνιστος ωστόσο παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, ενώ τουλάχιστον 1.100 κατοικίες έχουν καταστραφεί στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, πλησίον των συνόρων του Μπουτάν με την Ινδία, σε απόσταση 180 χιλιομέτρων ανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας, Τίμπου.

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων, ανάμεσα στους οποίους πιστεύεται ότι είναι και πολλά παιδιά, τα οποία έχουν παγιδευτεί σε κτίρια που κατέρρευσαν. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Λιοντσοέν Τζίγκμι, χαρακτήρισε το σεισμό που έπληξε το Μπουτάν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία. «Δεν ήταν μόνο το μέγεθος του σεισμού στην κλίμακα Ρίχτερ, ήταν και η έντασή του και το γεγονός ότι η πρώτη δόνηση διήρκεσε σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα, χρονικό διάστημα πολύ μεγάλο», πρόσθεσε.

Ο Τζίγκμι δήλωσε επίσης ότι θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για να βρεθεί κοντά στους πληγέντες και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι στο εξής εναπόκειται στις δυνάμεις του στρατού να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή στους σεισμοπαθείς, ενώ αρμόδιοι αξιωματούχοι τόνιζαν ότι έχουν ανοίξει οι περισσότεροι δρόμοι της χώρας, οι οποίοι είχαν κλείσει εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο σεισμός. Οι ζημιές, ωστόσο, στα περισσότερα σπίτια δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν, όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, που πρόσθεσαν ότι θα κοιμούνται στο ύπαιθρο για πολλές ημέρες ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή