Αποχρωσεις

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «ροκάς βαρώνος»

Ο ανερχόμενος αστέρας της γερμανικής πολιτικής είναι νέος, ωραίος και με όνομα πραγματικό σιδηρόδρομο, λόγω της αριστοκρατικής καταγωγής του. Ο Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg, απλώς Καρλ Τέοντορ Γκούτενμπεργκ για τους φίλους ψηφοφόρους του, γνωστότερος και ως ο «ροκάς βαρώνος», λόγω της αγάπης του για τη ροκ μουσική, θεωρείται και πιθανός διάδοχος της Αγκελα Μέρκελ. Πολιτικός της συντηρητικής παράταξης, γενικός γραμματέας του CSU Βαυαρίας, μόλις 37 ετών, ο κ. Γκούτενμπεργκ είναι από τον περασμένο Φεβρουάριο υπουργός Οικονομικών και Τεχνολογίας στην κυβέρνηση Μέρκελ. Για την ώρα, μπορεί να επαίρεται ότι ενθουσιάζει τα πλήθη ως «άλλος Ομπάμα» -μετά τον Ομπάμα, ενέσκηψαν πολλοί Ομπάμα, αλλά κανείς σαν τον Ομπάμα- όταν κάποιοι αποκαλούν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του «Γούντστοκ των συντηρητικών».

Γυμνοί πεζοπόροι

Οι Γερμανοί φυσιολάτρες απέκτησαν επιτέλους το δικό τους μονοπάτι γυμνισμού. Ενας συμπατριώτης τους από τη Σαξονία – Ανχάλτη, ιδιοκτήτης κάμπινγκ και εστιατορίων, διαμόρφωσε ένα τέτοιο μονοπάτι σε κοντινό λόφο, όπου οι φυσιολάτρες θα μπορούν να απολαμβάνουν τον περίπατό τους με αδαμιαία περιβολή. Η επίσημη λειτουργία του μονοπατιού θ’ αρχίσει τον ερχόμενο Μάιο, ωστόσο, κάποιοι έσπευσαν ήδη να πάρουν μια πρώτη γεύση. Οσο για τον δημιουργό του, παραπονείται ότι ακόμη δεν έχει βρει εκείνους που θα συμμετάσχουν στην επίσημη πρώτη, επειδή φοβούνται ότι οι φωτογραφίες τους θ’ αρχίσουν να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Κι όμως, η γυμνή πεζοπορία είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο στις ορεινές περιοχές της Γερμανίας και της Ελβετίας, αν και αρχές του χρόνου, ένα συντηρητικό ελβετικό καντόνι απαγόρευσε την παρουσία γυμνών πεζοπόρων στην περιοχή τους, καθώς η παρουσία τους ενοχλούσε την αισθητική τους.

Μαντίλα στις κούκλες!

Σε μια ακόμη προσπάθειά της να αναχαιτίσει τη δυτική επιρροή στη χώρα, η ιρανική αστυνομία απαγόρευσε στα καταστήματα να χρησιμοποιούν στις βιτρίνες τους κούκλες με καμπυλόγραμμα σώματα, χωρίς μαντίλα στο κεφάλι. Απαγόρευσε επίσης τα παπιγιόν και τις γραβάτες και σε άνδρες πωλητές να πουλούν γυναικεία εσώρουχα. Επί προεδρίας Αχμεντινετζάντ τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες, οι οποίοι τολμούν να παραβλέψουν τους σχετικούς κανονισμούς. Κι ενώ κάποτε οι περιπολίες των αστυνομικών, αρμοδίων να εντοπίζουν παραβάτες του ενδυματολογικού κώδικα, ενισχύονταν τα καλοκαίρια, οπότε η τάση για παρεκτροπές είναι μεγαλύτερη, λόγω και της αυξημένης θερμοκρασίας, τώρα συνεχίζονται ενισχυμένες και το χειμώνα και «περιλαμβάνουν» πλέον ακόμη και τις κούκλες βιτρίνας.

Σεξιστικά σχόλια

«Οι καλλίγραμμες φοιτήτριες είναι η ανταμοιβή της δουλειάς μας», τόλμησε να γράψει, και όχι απλώς να ομολογήσει στην πανεπιστημιακή παρέα, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Διότι, ως γνωστόν, άλλο τι λέμε στη φιλική ομήγυρη και άλλο τι δηλώνουμε δημοσίως. Σ’ ένα άρθρο του, στο περιοδικό Times Higher Education Magazine, με θέμα τα επτά θανάσιμα ακαδημαϊκά αμαρτήματα, ο κ. Τέρενς Κίλι «ξέφυγε» είναι η αλήθεια, όταν περιέγραψε την πανεπιστημιακή αίθουσα ως σκηνικό ερωτικού χορού, όπου οι λέκτορες και οι καθηγητές μπορούν να θαυμάσουν τα κάλλη των φοιτητριών τους και να «γλυκάνουν» έτσι το συζυγικό σεξ. Η Εθνική Ενωση Φοιτητών κατήγγειλε πάραυτα τα γραπτά του κ. αντιπρύτανη, χαρακτηρίζοντάς τα προσβλητικά για τις φοιτήτριες και ανάρμοστα από μέρους του. «Ακόμη κι αν επρόκειτο για χιούμορ είναι εντελώς απαράδεκτα για κάποιον με το αξίωμα του κ. Κίλι», παρατήρησε η εκπρόσωπος της ένωσης και μαζί της συμφώνησαν αρκετοί, καθώς η σχετική συζήτηση «άναψε» στο Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή