Δραπέτευσαν από ιρακινή φυλακή 16 μέλη της Αλ Κάιντα

Δραπέτευσαν από ιρακινή φυλακή 16 μέλη της Αλ Κάιντα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΓΔΑΤΗ. Δεκαέξι κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων πέντε καταδικασμένα σε θάνατο μέλη της Αλ Κάιντα, δραπέτευσαν χθες το πρωί από ιρακινή φυλακή στα περίχωρα του Τικρίτ. Οι τοπικές αρχές αρνούνταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα να αποκαλύψουν λεπτομέρειες αναφορικά με την απόδραση, όμως, επιβεβαίωναν ότι και οι δεκαέξι βαρυποινίτες είχαν μεταφερθεί στη συγκεκριμένη φυλακή το βράδυ της Τετάρτης. Οι τοπικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας περιπολούσαν στο κέντρο της πόλης.

Αξιωματούχοι της ιρακινής κυβέρνησης υποστήριζαν ότι οι κρατούμενοι κατόρθωσαν να δραπετεύσουν με την αρωγή ενός ή περισσοτέρων σωφρονιστικών υπαλλήλων. «Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε εμπλοκή κάποιας οργάνωσης εξτρεμιστών, η οποία με τη βοήθεια ενός ή περισσοτέρων σωφρονιστικών υπαλλήλων οργάνωσε την απόδραση», δήλωσε σχετικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι δεκαέξι κρατούμενοι μετακίνησαν τα κάγκελα από τα παράθυρα των αποχωρητηρίων, κατέβηκαν στον προαύλιο χώρο της φυλακής και κατευθύνθηκαν προς το βόρειο τμήμα του εξωτερικού τείχους, όπου κάποιος είχε ήδη τοποθετήσει μια σκάλα.

Καθαίρεση διοικητή

Χθες, το μεσημέρι, η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την καθαίρεση του διοικητή της αντιτρομοκρατικής δύναμης στην επαρχία της Σαλαχεντίν, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Τικρίτ, συνταγματάρχη Μοχάμεντ Σαλάχ Αλ Τζουμπούρι, ενισχύοντας τις πληροφορίες περί συνεργασίας όσων σχεδίασαν την απόδραση με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας. Η ευθύνη των φυλακών του Τικρίτ ανήκει στη διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή