Η Μισέλ ξεναγεί τις συζύγους ηγετών του G20

Η Μισέλ ξεναγεί τις συζύγους ηγετών του G20

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ. Η Μισέλ Ομπάμα υποδέχθηκε χθες ως καλή οικοδέσποινα τις συζύγους των ηγετών των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και ανέλαβε να αξιοποιήσει το χρόνο τους, ενόσω εκείνοι θα συζητούσαν τα διεθνή οικονομικά προβλήματα, στο πλαίσιο της διήμερης συνάντησης του G20.

Η Πρώτη Κυρία έχει οργανώσει την ημέρα των φιλοξενουμένων της με ενδιαφέρουσες επισκέψεις, που καλύπτουν μεγάλο μέρος των δικών της ενδιαφερόντων, όπως η τέχνη και η αρχιτεκτονική, η καλλιτεχνική εκπαίδευση και η υγιεινή διατροφή. Το πρόγραμμα των κυριών άρχισε χθες βράδυ με δείπνο στη φάρμα της Τερέζα Χάιντς Κέρι, αξιοσέβαστης φιλανθρώπου του Πίτσμπουργκ και συζύγου του γερουσιαστή Τζον Κέρι, του Δημοκρατικού υποψήφιου, στις εκλογές του 2004. Το δείπνο παρασκευάστηκε από προϊόντα που παράγονται στο αγρόκτημα, όπου υπάρχει κτηνοτροφία και καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών. Για σήμερα Παρασκευή, η κ. Ομπάμα θα ξεναγήσει τις κυρίες στην πόλη του Πίτσμπουργκ και θα επισκεφθεί μαζί τους τη Σχολή Τέχνης Creative & Performing Arts. Στη σχολή, όπου φοιτούν πάνω από 800 σπουδαστές διδάσκονται μεταξύ άλλων χορός, μουσική, γραφή και υποκριτική. Οι σύζυγοι των ηγετών του G20 θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ορισμένες αίθουσες διδασκαλίας και να παρακολουθήσουν τις πρόβες, που διεξάγονται σ’ αυτές για διάφορες εκδηλώσεις. Θα παρακολουθήσουν επίσης παραστάσεις φοιτητών αλλά και καταξιωμένων μουσικών, όπως ο τσελίστας Yo-Yo Ma, η μουσικός της κάντρι Trisha Yearwood και η τραγουδίστρια και συνθέτης Sara Bareilles. Μετά την Creative & Performing Arts, οι κυρίες θα επισκεφθούν το μουσείο Andy Warhol όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μερικά από τα σημαντικότερα έργα του διάσημου ζωγράφου και εν συνεχεία θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

Οπως εξήγησε η Σούζαν Σερ, επικεφαλής προσωπικού της Πρώτης Κυρίας, η κ. Ομπάμα επισκέφθηκε το Πίτσμπουργκ, κατά την προεκλογική εκστρατεία οπότε και ανακάλυψε τις κρυμμένες ομορφιές του. Θέλει να χρησιμοποιήσει τα αξιοθέατα της πόλης, γνωστής για την ικανότητά της να δημιουργεί γέφυρες, προκειμένου να ενθαρρύνει τις κυρίες να γνωριστούν καλύτερα. Η Ανίτα ΜακΜπράιντ, επικεφαλής προσωπικού της πρώην πρώτης κυρίας Λόρα Μπους, πρόσθεσε στις επισημάνσεις της κ. Σερ ότι «όποτε έχεις έναν ξένο επισκέπτη, σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη, θέλεις να τονίσεις όλα αυτά για τα οποία είναι γνωστή αυτή η πόλη». Η κ. Ομπάμα δεν είναι πάντως άγνωστη μεταξύ αγνώστων. Αρκετές από τις πρώτες κυρίες των ξένων ηγετών τις γνώρισε νωρίτερα φέτος, όταν συνόδευσε τον Αμερικανό πρόεδρο, στη Λ’Ακουιλα της Ιταλίας, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του G8. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά, που αυτή είναι η οικοδέσποινα μιας οικονομικής διάσκεψης κι είναι επιφορτισμένη με το «καθήκον» να φύγουν οι κυρίες με τις καλύτερες εντυπώσεις. Για την ίδια, αλλά και για τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή