Πλημμύρες με 5 νεκρούς στην Τουρκία

Πλημμύρες με 5 νεκρούς στην Τουρκία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη βορειοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία, από πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή. Τρία από τα θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας και σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε το τριώροφο σπίτι τους στο χωριό Καλέ, εξαιτίας μιας κατολίσθησης, στην επαρχία Αρτβιν της Μαύρης Θάλασσας, αργά το βράδυ της Τετάρτης. Οι διασώστες έβγαλαν χθες σώο ένα 3χρονο κοριτσάκι και συνέχισαν τις προσπάθειές τους για ένα ακόμη άτομο, θαμμένο κάτω από τα συντρίμμια. Μια 80χρονη γυναίκα πνίγηκε επίσης στο κοντινό χωριό Ντεμιρτσιλέρ.

Ο κυβερνήτης του Αρτβιν, Μουσταφά Γεμλιχαλίογλου, είπε ότι κατέρρευσαν και πολλά άλλα κτίρια στην περιοχή, χτισμένα στις όχθες ενός ποταμού, αλλά οι ένοικοί τους πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν πριν από την καταστροφή. Οι τοπικές αρχές πάντως δέχθηκαν επικρίσεις, καθώς θεωρείται ότι για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων ευθύνονται οι πρόχειρες κατασκευές. Καθώς τα τέσσερα θύματα έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος είπε χθες ότι ένα πέμπτο άτομο, που αγνοούνταν θεωρείται πλέον νεκρό. «Τέσσερις άνθρωποι χάθηκαν από τις πλημμύρες. Ενα άτομο αγνοείται» είπε ο υπουργός Βεϊσέλ Ερόγλου. «Εκτιμάμε ότι αυτό το άτομο είναι επίσης νεκρό. Μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε πέντε», είπε.

Βροχές και πριν από 15 ημέρες

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης. Επρόκειτο για τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 80 ετών, καθώς συνεχίζονταν ακατάπαυστα επί δύο ημέρες, προκαλώντας χάος στις πυκνοκατοικημένες φτωχογειτονιές Ιλκαλί και Χαλκαλί και στις χαμηλές περιοχές στον ευρωπαϊκό τομέα της Πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή