Αποχρωσεις

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάνε φίλο ένα γορίλλα

Τη δική τους θέση στο facebook θα διεκδικήσουν οσονούπω οι υπό εξαφάνιση γορίλλες της Ουγκάντα και μάλιστα με τη βοήθεια διασήμων του Χόλιγουντ, που τους αγαπούν και θέλουν να συμβάλουν στην προστασία τους. Η κυβέρνηση της Ουγκάντα προετοιμάζει το σχετικό προγραμματάκι που θα επιτρέπει στους χρήστες του γνωστού site κοινωνικής δικτύωσης να συμπεριλάβουν στους φίλους έναν γορίλλα. Θα τον διαλέξουν οι ίδιοι, μέσα από μια γκάμα φωτογραφιών του, όπου θα εκτίθενται όλες οι δραστηριότητές του και θα αναπτύσσεται το βιογραφικό του και με μόλις ένα ευρώ εν είδει συνδρομής θα μπορούν να τον περιλάβουν στο site τους, φίλο μεταξύ φίλων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι αξιωματούχοι της αφρικανικής πατρίδας του γορίλλα ευελπιστούν ότι θα ενισχύσουν τα οικονομικά τους για τη χρηματοδότηση της προστασίας των μακρινών εξαδέλφων μας. Σήμερα, υπάρχουν μόνο 700 γορίλλες σε όλη την Αφρική.

Απειλές με κροκόδειλο

Ο μαφιόζος δεν συνελήφθη… Συνελήφθη, όμως, ο κροκόδειλος με τον οποίο εκβίαζε τα υποψήφια θύματά του. «Ή θα πληρώσεις ή θα σε φάει», ήταν προφανώς το δίλημμα ενώπιον του οποίου βρίσκονταν τα θύματα του υπόπτου, για το πρόσωπο του οποίου, ωστόσο, δεν έχουν προκύψει τα απαραίτητα στοιχεία προσαγωγής και προς το παρόν τού έχει ασκηθεί δίωξη για παράνομη κατοχή ζώου. Η ιταλική αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι ενός υπόπτου αφεντικού της ναπολιτάνικης μαφίας την περασμένη εβδομάδα και αντί για τα όπλα που αναζητούσε, εντόπισε έναν κροκόδειλο στην ταράτσα. Το ερπετό, που ζυγίζει 40 κιλά και έχει μήκος 1,7 μέτρα, τρεφόταν με ζωντανά κουνέλια και ποντίκια και πιστεύεται ότι ανήκει σ’ ένα είδος που συναντάται στην Κεντρική και Λατινική Αμερική. Μετά τη «σύλληψή» του, ωστόσο, μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο καταφύγιο ζώων.

Δεκάωρο ιντερνετικό σεξ

Πάνω από τους μισούς ανθρώπους που επιδίδονται σε διαδικτυακό σεξ στην Αυστραλία είναι παντρεμένοι ή έχουν μια σοβαρή σχέση, κατά δήλωσή τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Ορισμένοι, μάλιστα, επιδίδονται στην αγαπημένη τους απασχόληση μέχρι και δέκα ώρες ημερησίως! Πού μυαλό για δουλειά, κατά τα άλλα, ή κατ’ ελάχιστον για το έτερον ήμισυ. Ο τυπικός εραστής μέσω τηλεφώνου είναι γύρω στα 41, μορφωμένος και προτιμά τις ερωτικές φωτογραφίες από τη συζήτηση, όπως προέκυψε από την έρευνα του Swinburne University of Technology. Οι περισσότεροι, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Μάρκους Σκουίρελ, χρησιμοποιούν τα κάθε λογής σεξουαλικά sites προκειμένου να διερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους, αλλά ορισμένοι αναπτύσσουν εξάρτηση, κάποτε σοβαρή, ώστε να ασχολούνται περισσότερες από δέκα ώρες την ημέρα. Κατόπιν αυτού, είναι μάλλον αναμενόμενο να αρνηθούν αργότερα το πραγματικό σεξ, προφασιζόμενοι… ισχυρό πονοκέφαλο.

Ενας γαμπρός, 4 νύφες

Τέσσερις γυναίκες μαζί θα πουν το πολυπόθητο «ναι» σ’ ένα Νοτιοαφρικανό επιχειρηματία, ο οποίος παντρεύεται την Κυριακή τέσσερις νεαρές γυναίκες από τη φυλή των Ζουλού, ηλικίας μεταξύ 22 και 35 ετών. Το ασυνήθιστο στην περίπτωσή του δεν είναι ότι θα παντρευτεί παραπάνω από μία γυναίκες, δεδομένου ότι η πολυγαμία συνηθίζεται στον τόπο του. Το ασυνήθιστο είναι ότι θα παντρευτεί και τις τέσσερις μαζί. Κι αυτό, όπως διατείνεται, επειδή τις αγαπάει όλες εξίσου κι εκείνες απ’ την πλευρά τους, γνωστές μεταξύ τους, δηλώνουν το ίδιο. Κακά τα ψέματα, όμως, όπως διευκρινίζει και ο απεσταλμένος του ΒΒC στο Γιοχάνεσμπουργκ, η πρώτη γυναίκα -εν προκειμένω, πιθανότατα εκείνη που πρώτη θα πει το «ναι» – είναι εκείνη που έχει και τα πρωτεία στην οικογένεια. Η πρώτη κρατάει ενωμένη την οικογένεια, όπως λέγεται, ελέγχει τις άλλες κι επιπλέον συναποφασίζει για τον επόμενο ενδεχόμενο γάμο του συζύγου της.

Ας αλλάξουν δρόμο…

Προβλήματα μαθαίνουμε ενέσκηψαν στα σχέδια του Γερμανού επιχειρηματία ο οποίος σκόπευε να οργανώσει τις πρώτες γυμνές πεζοπορίες, από τον ερχόμενο Μάιο, στα Ορη Χαρτς στη Σαξονία – Ανχάλτη. Κάποιοι αντιδρούν και ο κ. Χάιντς Λούντβιχ συνιστά ηρεμία. Είναι κλειστή περιοχή, εξηγεί, κι όποιος δεν θέλει να βλέπει γυμνούς ανθρώπους, ας αλλάξει δρόμο. Απλά πράγματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή