Γιατί Βρετανοί βετεράνοι καταλήγουν στις φυλακές

Γιατί Βρετανοί βετεράνοι καταλήγουν στις φυλακές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των βετεράνων πολέμου της Βρετανίας οι οποίοι βρίσκονται είτε στη φυλακή είτε έχουν υποχρεωθεί να παρουσιάζονται στα αστυνομικά τμήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι σήμερα διπλάσιος από τον αντίστοιχο των στρατιωτών της χώρας που υπηρετούν στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, περισσότεροι από 20.000 βετεράνοι έχουν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις και 8.500 απ’ αυτούς βρίσκονται ήδη σε κάποια βρετανική φυλακή. Το συνδικάτο των αξιωματικών της αστυνομίας που έχουν αναλάβει την επιτήρηση όσων βετεράνων έχουν καταδικαστεί με αναστολή (NAPO), το οποίο και δημοσιοποίησε τα παραπάνω στοιχεία, υποστηρίζει ότι σημαντικός αριθμός στρατιωτών επιστρέφει από τις εμπόλεμες ζώνες με βαρύτατα ψυχολογικά τραύματα και τάσεις αλκοολισμού ή ακόμα και κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Η σχετική έκθεση, η οποία στηρίχθηκε στην παρακολούθηση 90 βετεράνων που έχουν καταδικαστεί με αναστολή, αναδεικνύει τη σχέση μεταξύ της ψυχικής υγείας όσων επέστρεψαν από τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας.

«Οσοι υποχρεώθηκαν να προβούν σε αποτρόπαιες πράξεις και να συμμετάσχουν σε μάχες σώμα με σώμα παθαίνουν ανοσία στη βία», εξηγεί ο ψυχολόγος του νοσοκομείου Σεντ Τζορτζ του Λονδίνου, Τιμ Ρόμπινς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή