Αποχρωσεις

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη βιβλίο για τον Ομπάμα

Το περιοδικό ΤΙΜΕ έχει χαρακτηρίσει το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Μπαράκ Ομπάμα «Dreams from my father» ως «την καλύτερη αυτοβιογραφία, που έγραψε ποτέ Αμερικανός πολιτικός». Ωστόσο, κυκλοφορεί προ πολλού στους κύκλους της αμερικανικής Δεξιάς ότι ο Ομπάμα δεν έγραψε μόνος του αυτό το καταπληκτικό βιβλίο, αλλά είτε το έγραψε κάποιος άλλος, είτε κάποιος τον βοήθησε στη συγγραφή του. Την άποψη αυτή υποστηρίζει κι ένα καινούργιο βιβλίο, που κυκλοφόρησε εσχάτως με τίτλο «Μπαράκ και Μισέλ: Το πορτρέτο ενός αμερικανικού γάμου», διά χειρός Κρίστοφερ Αντερσεν, και η σχετική συζήτηση έχει φουντώσει στα αμερικανικά Μέσα. Ο συγγραφέας, ο οποίος έχει γράψει και άλλες βιογραφίες διασημοτήτων, χωρίς την έγκρισή τους, υποστηρίζει επιπλέον ότι το προεδρικό ζεύγος έφθασε στα πρόθυρα του χωρισμού, όταν η Μισέλ άρχισε να δυσφορεί από την υπερβολική αφοσίωση του συζύγου της στην πολιτική και δεν αφιέρωνε αρκετό χρόνο στην οικογένειά του και επειδή κάπνιζε και ροχάλιζε ασυστόλως.

Δύο εκατ. απόγονοι

Μεγάλωσε αλλά και εκσυγχρονίστηκε το οικογενειακό δένδρο του Κομφούκιου, αφού πλέον περιλαμβάνει περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους, μειονοτικούς, γυναίκες και μετανάστες. Και επ’ αυτού ακριβώς έγκειται ο εκσυγχρονισμός του, δεδομένου ότι αυτές οι τελευταίες ομάδες δεν περιλαμβάνονταν στους απευθείας απογόνους του Κινέζου διανοητή. Σύμφωνα με την τελευταία «απογραφή», που πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 2.560 χρόνων από τη γέννησή του, οι απόγονοί του τριπλασιάστηκαν από το 1937, οπότε είχε γίνει η τελευταία καταγραφή τους, κατά πως μάς πληροφορεί σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Global Times. Μεγάλη άνθηση γνωρίζει και η αρχαία διδασκαλία του με επίκεντρο την ηρεμία και την κοινωνική αρμονία, η οποία τόσο πολύ επηρέασε την ευρύτερη ασιατική κουλτούρα και όχι μόνο, καθώς είχε υποστεί και αυτή τις συνέπειες της μαοϊκής πολιτιστικής επανάστασης.

Διακοπές μετά γάμου!

Μια νεαρή Αμερικανίδα από το Σικάγο βρήκε τον… πρίγκιπά της, στο πρόσωπο ενός οδηγού «ρικσό», στο Τζαϊπούρ της Ινδίας, όπου έκανε διακοπές και τρεις μόνο μέρες ήταν αρκετές για να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τον άνδρα της ζωής της, οπότε και παντρεύτηκαν. Η 26χρονη γνώρισε τον Ινδό οδηγό, όταν σταμάτησε το παραδοσιακό τρίκυκλο ταξί του, στο Τζαϊπούρ και του ζήτησε να την ξεναγήσει στην πόλη με τα πολλά παλάτια. Εκείνος, με τα άψογα αγγλικά του έκανε ό,τι μπορούσε για να τη βοηθήσει να γνωρίσει την πόλη του, αλλά γοητεύτηκε και από την ίδια και την τρίτη μέρα τής ζήτησε να παντρευτούν. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε με μια απλή τελετή και με τη νεαρή Αμερικανίδα, ενδεδυμένη σαρί. Τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα της και να αντιμετωπίσει τους γονείς της, τους οποίους πάντως φρόντισε να ενημερώσει τηλεφωνικώς ότι θα επιστρέψει παντρεμένη.

Ενα μωρό 8,7 κιλών

Πολλοί περίεργοι συνωστίζονται, μαθαίνουμε, στους διαδρόμους ενός νοσοκομείου της Ινδονησίας, για να δουν από κοντά το μεγαλύτερο μωρό, που γεννήθηκε στη χώρα τους. Ο «μικρός» Ακμπάρ, που το όνομά του σημαίνει Μέγας, κι ενδεχομένως του δόθηκε για ευνόητους λόγους, γεννήθηκε προχθές και ζυγίζει 8,7 κιλά κι έχει ύψος 62 πόντους. Η 41χρονη μητέρα του, η οποία έχει άλλα δύο παιδιά, είναι διαβητική και το μωρό γεννήθηκε υπέρβαρο λόγω αυξημένων ποσοτήτων γλυκόζης κατά την εγκυμοσύνη. Αλλά ενώ οι περίεργοι κατέφθαναν στο νοσοκομείο για να δουν από κοντά πόσο στρουμπουλός είναι ο Ακμπάρ, ο 50χρονος πατέρας του προβληματίζεται αν θα τον προλαβαίνει στο φαΐ. «Είμαι ευτυχής», είπε, «που το μωρό και η γυναίκα μου είναι καλά. Κι ελπίζω να τα καταφέρω να το ταΐσω, αφού θέλει περισσότερο γάλα απ’ οποιοδήποτε άλλο μωρό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή