Αποχρωσεις

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κομπλιμέντο»

Το κακό χιούμορ του επέδειξε εκ νέου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποκαλώντας τον Μπαράκ Ομπάμα «μαυρισμένο», σχόλιο που είχε κάνει και μετά τις αμερικανικές εκλογές αποσπώντας τότε σκληρή κριτική. Επιστρέφοντας από το Πίτσμπουργκ, όπου παρέστη στη σύνοδο του G20, ο Μπερλουσκόνι περιέγραψε τις εμπειρίες του ενώπιον υπουργών και υποστηρικτών του κόμματός του σε εκδήλωση στο Μιλάνο την Κυριακή. «Πρέπει να σας μεταφέρω τα χαιρετίσματα από έναν άνδρα, του οποίου το όνομα είναι… για μια στιγμή, ήταν κάποιος μαυρισμένος: Μπαράκ Ομπάμα»! «Δεν θα το πιστέψετε, οι δυο τους πήγαν στην παραλία για ηλιοθεραπεία, διότι και η σύζυγός του είναι μαυρισμένη», πρόσθεσε με χαρά αναφερόμενος στη Μισέλ, ενώ το πλήθος, χαρούμενο κι αυτό, ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ιταλός πρωθυπουργός έθιγε το χρώμα του Αμερικανού ηγέτη, καθώς πέρυσι, λίγο μετά την εκλογή του Ομπάμα, σχολίασε, σε μια αρχική -πιο ήπια- διατύπωση του ίδιου αστείου, ότι ο τελευταίος «είναι νέος, όμορφος και μαυρισμένος». Η αντιπολίτευση τον κατήγγειλε τότε για ρατσισμό, ενώ ο ίδιος απέρριψε την κριτική, χαρακτηρίζοντας την γκάφα του «κομπλιμέντο».

Πιθανόν δεν υπάρχει

Βιβλίο με θέμα τα Χριστούγεννα, γραμμένο από τους πιο διάσημους και επιφανείς άθεους της Βρετανίας, αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα την Παρασκευή και να σαρώσει την αγορά, καθώς οι εμπνευστές του διακηρύσσουν ότι «πιθανόν δεν υπάρχει Θεός, γι’ αυτό μην ανησυχείτε πια»… Ο Οδηγός του Αθεϊσμού για τα Χριστούγεννα, όπως τιτλοφορείται το έργο, περιλαμβάνει απόψεις των επιστημόνων Ρίτσαρντ Ντόουκινς, Σάιμον Σινχ και Ανταμ Ράδερφορντ, των δημοσιογράφων Κλερ Ράινερ και Τσάρλι Μπρούκερ, του ποπ σταρ Σιμόν Λε Μπον και του ταχυδακτυλουργού Τερν Μπράουν. Η συγγραφέας Αριάν Σέριν, η οποία συνέλαβε την ιδέα και προώθησε τη σχετική διαφημιστική εκστρατεία, διαψεύδει ότι το βιβλίο στρέφεται κατά των Χριστουγέννων, τονίζει ότι «είναι απολύτως φιλικό και ευχάριστο», είναι κάτι που η ίδια έστειλε ως δώρο σε θρησκευόμενους φίλους της. Τα έσοδα προορίζονται για δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει τα θύματα του έιτζ.

Φωτεινός εορτασμός

Την πλέον εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων στον κόσμο πρόκειται να προσφέρει αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση του Πεκίνου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων κομμουνιστικής διακυβέρνησης. Οι εορτασμοί της 1ης Οκτωβρίου, που θα περιλάβουν επίσης μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, χορούς και τραγούδια, απαιτούν την επιβολή αυστηρότατων μέτρων ασφαλείας στην κινεζική πρωτεύουσα και ειδικά στην πλατεία Τιενανμέν, γύρω από την οποία θα γίνει η επίδειξη των πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον 20.000 πυροτεχνήματα, αριθμός διπλάσιος εκείνων που φώτισαν τον κινεζικό ουρανό στην περυσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Γλίτωσαν

Σωτήρια λύση προκειμένου να απαλλαγεί το μετρό της Βαρσοβίας από τις κουτσουλιές των περιστεριών ανακάλυψαν οι πολωνικές αρχές. Στο εξής τα γεράκια ενός έμπειρου πτηνοτρόφου, του κ. Πιοτρ Ζαντβόρνι, καραδοκούν στις εισόδους του υπόγειου σιδηροδρόμου, απομακρύνοντας με επιτυχία τη μάστιγα. Η παρουσία των αρπακτικών ήταν θαυματουργή, ομολογούν οι αρχές, διαπιστώνοντας ότι τα απεχθή πτηνά έχουν εξαφανιστεί, προς μεγάλη ανακούφιση και των επιβατών, οι οποίοι δεν χρειάζεται πια να κρατούν ομπρέλα… Ο κ. Πιοτρ, πάντως, απαγορεύει στα γεράκια του να φάνε «περιστέρια πόλης», καθώς τα τελευταία «μεταφέρουν πολλές ασθένειες»… «Είναι μια αληθινή επιδημιολογική βόμβα».

«Απαγωγή» της Μιγιάμπι

Φραστικό πόλεμο περί της ηθικής και αξιοπρέπειας μιας μουσουλμανικής χώρας που «πρέπει να προστατεύει τη φήμη της» έχει πυροδοτήσει στην Ινδονησία η απόφαση των παραγωγών μιας κινηματογραφικής ταινίας να χρησιμοποιήσουν ως πρωταγωνίστρια τη δημοφιλή πορνοστάρ Μαρία Οζάουα, παρά τις έντονες αντιδράσεις του κλήρου. Η κ. Οζάουα, γνωστή ως Μιγιάμπι, έχει αναλάβει να ενσαρκώσει τον εαυτό της στην ταινία «Απάγοντας τη Μιγιάμπι» της Maxima Productions και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας το έργο είναι απαλλαγμένο από πορνό, ενώ η σταρ δεν σκοπεύει να προκαλέσει την κοινή γνώμη αλλά να αφοσιωθεί σε μια «καθαρή κωμωδία». Επελέγη δε ακριβώς επειδή είναι δημοφιλής και η συμμετοχή της «αναμένεται να προσελκύσει πολλούς θεατές». Επίσης, με την ταινία αυτή «θα της δοθεί η ευκαιρία να αποκαταστήσει την εικόνα της, αποδεικνύοντας ότι είναι μια πραγματική ηθοποιός και όχι μόνο πορνοστάρ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή