Φως στην προσωπική ζωή του Βεστερβέλε

Φως στην προσωπική ζωή του Βεστερβέλε

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο Γκουίντο Βεστερβέλε και ο σύντροφός του είναι το νέο «δυναμικό ζευγάρι» της Γερμανίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας γερμανικής ταμπλόιντ Bild, που δημοσίευσε χθες στην πρώτη σελίδα της φωτογραφίας του ζεύγους να αγκαλιάζεται τη νύχτα των εκλογών.

Ο 47χρονoς κύριος Βεστερβέλε αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση της καγκελαρίου της Γερμανίας κυρίας Ανγκελα Μέρκελ. Αυτή ακριβώς τη στιγμή επέλεξε και η Bild για να φωτίσει τις κάπως πιο άγνωστες αλλά όχι κρυφές πτυχές του προσωπικού του βίου.

Ο Μρονζ τον στηρίζει

«Ο άνδρας του τον γεμίζει δύναμη», αναφέρει το σχετικό άρθρο επισημαίνοντας ότι ο σύντροφος του κυρίου Βεστερβέλε, ο 42χρονος Μάικλ Μρονζ δεν είναι μόνο πολύτιμος συνεργάτης και σύμβουλος του Βεστερβέλε, αλλά είναι και ο άνθρωπος που του «παρέχει ασφάλεια και τον στηρίζει όταν αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Βεστερβέλε γνώρισε τον Μρονζ το 2003. Πρόσφατα ο σύντροφός του εντάχθηκε στο κόμμα του. Μετά από 120 ομιλίες του, που άκουσε, δήλωσε ότι επείσθη.

Παρότι επί οκταετία ο Γκουίντο Βεστερβέλε υπήρξε ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, οι ερωτικές του επιλογές δεν είχαν απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, αν και ήταν γνωστές. Καθώς, όμως, τώρα αναμένεται να αναλάβει ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία της χώρας και το κόμμα του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της κυρίας Μέρκελ, οι συνθήκες άλλαξαν δραματικά και τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στον μέλλοντα υπουργό και το σύντροφο της ζωής του.

Συγγνώμη για ειρωνείες

Τη Δευτέρα, αξιωματούχος της πόλης Ντούισμπουργκ αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη για ειρωνικό σχόλιο που έκανε για τον Βεστερβέλε και την ομοφυλοφιλία.

Γενικότερα, οι Γερμανοί δεν μοιάζουν να ενοχλούνται από τις σεξουαλικές επιλογές και τον προσανατολισμό που επιλέγουν οι πολιτικοί τους. Ηδη από το 2001 ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ είχε εκδηλώσει ανοικτά τις ερωτικές του προτιμήσεις λέγοντας «είμαι ομοφυλόφιλος και είναι καλύτερα έτσι», ενώ οι επιλογές του κυρίου Βεστερβέλε ήταν γνωστές από το 2004 όταν είχε εμφανιστεί με το σύντροφό του στο πάρτι των πεντηκοστών γενεθλίων της κυρίας Μέρκελ.

Η Ενωση Ανδρων και Γυναικών Ομοφυλοφίλων της Γερμανίας συνεχάρη τον κύριο Βεστερβέλε για την εκλογή του, ευελπιστώντας ότι θα βοηθήσει στην προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή