Αποχρωσεις

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστικό

Αιφνίδια εμφάνιση σε πολυτελές εμπορικό κέντρο της νήσου Μαργαρίτα της Βενεζουέλας, όπου αγόρασε κοσμήματα και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές συνοδευόμενος από 25 άτομα -φίλους και σωματοφύλακες- έκανε, χθες, ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα, όπου μετέβη για τη σύνοδο κορυφής των Νοτιοαμερικανών και Αφρικανών ηγετών. Αφού κατήγγειλε, όπως απαιτούσε η περίσταση, τον ιμπεριαλισμό των ανεπτυγμένων εθνών κατά τις πολιτικές του επαφές, εισέβαλε με τη συνοδεία του στη στοά «Σαμπίλ», όπου προκάλεσε ρίγη ταραχής και νευρικότητας σε πωλητές και ιδιοκτήτες. «Δεν το ξέραμε ότι θα έλθουν όλοι αυτοί και ξαφνικά τους είδαμε και μας κόπηκαν τα πόδια», περιέγραψε αναψοκοκκινισμένος ο υπάλληλος καταστήματος, κ. Κάρολος Μοράλες, αναγνωρίζοντας πάντως ότι είναι «απολύτως συγκλονιστική και αξέχαστη εμπειρία να εξυπηρετείς τον πρόεδρο μιας άλλης χώρας». Αξέχαστη θα ήταν σίγουρα η εμπειρία και για τον μικρό γιο μιας 30χρονης τουρίστριας, ο οποίος βρέθηκε στην αγκαλιά του Καντάφι και φωτογραφήθηκε μαζί του, με φόντο τα αξιοθέατα.

Τζάνετ και Μάικλ

Τη δόξα και τη φήμη του ονόματός της χάρισε η Τζάνετ Τζάκσον σε εορταστική εκδήλωση φιλανθρωπίας που έγινε στο Μιλάνο, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη των θυμάτων του έιτζ. Η μεγαλύτερη πώληση της βραδιάς -ύψους 36.000 ευρώ- ήταν αυτή ενός τζάκετ Dsquared, που έφερε την υπογραφή της δημοφιλούς τραγουδίστριας και άλλων διασημοτήτων. Το πολύτιμο ένδυμα κατέληξε στα χέρια του σχεδιαστή της Diesel, Ρένζο Ρόσοφ. Επίσης, ένα ζευγάρι χειροποίητες μπότες, φορτωμένες με 3.000 πετράδια, που είχαν φτιαχτεί για τον Μάικλ Τζάκσον αλλά δεν φορέθηκαν ποτέ από τον ίδιο, πωλήθηκε για 10.000 ευρώ. «Αυτή η μάχη απαιτεί απ’ όλους μας να είμαστε γενναίοι πολεμιστές», δήλωσε η επιτυχημένη αδελφή του εκλιπόντος βασιλιά της ποπ, σε σύντομη εμφάνισή της στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιδρυμα για τις Ερευνες με θέμα το Εϊτζ (amfΑR).

«Πολύ σεξ»

Το κατηγορηματικό «όχι» των μαλαισιανών αρχών απέσπασε η νέα ανατρεπτική σάτιρα «Μπρούνο» του Βρετανού κωμικού, ηθοποιού και συγγραφέα, Σάσα Μπάρον Κοέν, η προβολή της οποίας απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ επειδή περιέχει «πάρα πολύ σεξ». «Απαγορεύτηκε επειδή η ιστορία βασίζεται στη ζωή των ομοφυλοφίλων, επειδή υπάρχουν πολλές ερωτικές σκηνές», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία της. Η ίδια υπογράμμισε ότι «όλα αυτά αντιτίθενται στον πολιτισμό μας». Οι ταινίες του Σάσα Μπάρον Κοέν συχνά προκαλούν αντιδράσεις και απαγορεύσεις, στοχεύοντας ακριβώς στην έκθεση κοινωνικών και άλλων ταμπού για ποικίλους -διαφημιστικούς ίσως, πολιτικούς και ηθικούς- λόγους. Σκηνές, όπως αυτή των δύο γυμνών ανδρών μέσα στο καυτό νερό της μπανιέρας αγκαλιά μ’ ένα βρέφος θεωρήθηκαν προσβλητικές όχι μόνον από μουσουλμάνους, αλλά και από ομοφυλόφιλους της δυτικής κοινωνίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τέτοιου είδους προκλήσεις τούς καθιστούν «απεχθείς» στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου. Πέρα από το βρετανικό χιούμορ, την επικαιρότητα της Μαλαισίας απασχολεί αυτές τις ημέρες και η υπόθεση μιας μουσουλμάνας μητέρας δύο παιδιών, ηλικίας 32 ετών, η οποία καταδικάστηκε σε ραβδισμό επειδή ήπιε μπίρα… Η υπόθεση πυροδοτεί έντονη διαμάχη για το αν οι συντηρητικοί ισλαμιστές -που αποτελούν μειοψηφία στη χώρα- μπορούν πράγματι να επιβάλουν την επιρροή τους στο δικαστικό σύστημα, όπως και για το αν ο ισλαμικός νόμος πρέπει στ’ αλήθεια να εισβάλει στην ιδιωτική ζωή των πολιτών. Η κατηγορουμένη, πάντως, διεκήρυξε ότι αποδέχεται την ποινή και ότι επιθυμεί να την εκτίσει «το ταχύτερο δυνατόν».

Εσπασαν το ρεκόρ

Τον χορευτή μέσα τους -και δη τον κρυφό Μάικλ Τζάκσον της προσωπικότητάς τους- εμφάνισαν συνολικά 379 Αυστραλοί φοιτητές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης για να χορέψουν σαν ρομπότ και κυρίως για να σπάσουν το σχετικό ρεκόρ που κατείχε έως τώρα ομάδα 276 Βρετανών φοιτητών από το Κεντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή