Αποχρωσεις

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισέφ μαγειρεύουν στο παρισινό μετρό

Κορυφαίοι Γάλλοι σεφ πήραν από χθες τα σύνεργα της κουζίνας τους και κατέβηκαν στο παρισινό μετρό, όπου κατά τις επόμενες τρεις ημέρες θα μαγειρέψουν για το επιβατικό κοινό, προκειμένου να αποδείξουν ότι η υψηλή κουζίνα μπορεί να είναι κάτι εύκολο και απλό, αλλά και φθηνό. Το ασυνήθιστο αυτό γευστικό τριήμερο άνοιξε χθες με πρωταγωνιστή τον Ερίκ Φρεσόν, σεφ του αγαπημένου εστιατορίου του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έφτιαξε μια απλή συνταγή με βραστά καρότα που γοήτευσε όσους τα δοκίμασαν. Οι αρχιμάγειροι, που θα πάρουν τη σκυτάλη τις επόμενες ημέρες, δεν υπολείπονται σε τέχνη, αλλά και φήμη του κ. Φρεσόν, καθώς όλοι τους είναι τιμημένοι με Michellen. O Πατρίκ Μπετρόν της αλυσίδας πανδοχείων Μπερνάρ Λουασό θα συνεχίσει με μια συνταγή για λάχανο και ο Πατρίς Καγιό με συνταγή για πατάτες. Κατ’ αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, οι τεχνίτες της υψηλής γαλλικής κουζίνας δεν προσφέρουν στους επιβάτες μόνο τις ξεχωριστές γεύσεις τους, αλλά δίνουν και λύσεις στο καθημερινό πρόβλημα του «τι θα φάμε σήμερα».

Οδηγούν βλέποντας ΤV

Με την TV στο ταμπλό θα συνεχίσουν να «σοφάρουν» οι ταξιτζήδες της Σεούλ, αφού έπεσε στο κενό η προσπάθεια των τοπικών αρχών να απαγορευθεί αυτή η κακή συνήθεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, η παρακολούθηση της TV ευθύνεται για 200 τροχαία κάθε χρόνο, αλλά αυτό, φευ, ουδόλως επηρέασε την απόφαση δικαστηρίου, το οποίο έκρινε νομότυπα και όχι επί της ουσίας. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι οι οδηγοί ταξί παρακολουθούσαν τηλεόραση, μέσω ενός νέου συστήματος λήψεως DMB, τα τελευταία λίγα χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πολύωρες καθυστερήσεις, λόγω έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος. Οι τοπικές αρχές της Σεούλ επέβαλαν πέρυσι απαγόρευση της τηλεόρασης στα ταξί, αλλά όταν κάποιος προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον αυτής της απόφασης, αυτή απορρίφθηκε, με το επιχείρημα ότι βασίστηκε σε απηρχαιωμένο νόμο.

Η Κέιτ δεν λέει ψέματα

Η τιμημένη με Οσκαρ ηθοποιός Κέιτ Ουίνσλετ δεν λέει ψέματα και μάλιστα με δικαστική απόφαση. Η γνωστή ηθοποιός κέρδισε χθες μια αγωγή που είχε καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της εφημερίδας Daily Mail, η οποία είχε αμφισβητήσει δήλωσή της σχετικά με το πρόγραμμα γυμναστικής της. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα είχε θέσει τον περασμένο Ιανουάριο το ερώτημα αν «η Κέιτ Ουίνσλετ θα έπρεπε να πάρει το Οσκαρ της πιο εκνευρισμένης ηθοποιού», καθώς είχε ενοχληθεί τα μάλα από τα σχόλια της εφημερίδας για μια δήλωσή της στο περιοδικό ELLE ότι «δεν πηγαίνει στο γυμναστήριο, αλλά γυμνάζεται στο σπίτι, κάνοντας πιλάτες ή ασκήσεις από dvd καθημερινά για ένα 20λεπτο». Η εφημερίδα είχε εμπλουτίσει το άρθρο της με γυμνές φωτογραφίες της ηθοποιού από διάφορες ταινίες της, προκειμένου, υποτίθεται, να αποδείξει το αναξιόπιστο των λεγομένων της. Αν και τον περασμένο Σεπτέμβριο η Daily Mail ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από την Ουίνσλετ, με τη δικαστική απόφαση εκλήθη να καταβάλει στην ηθοποιό αποζημίωση ύψους 28.000 ευρώ.

Αστυνομικοί-κυνηγοί

Τη γνωστή παροιμία «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» θυμίζει η περίπτωση Ρώσων αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι κυνηγούσαν σε χώρο προστασίας των άγριων ζώων, που υποτίθεται ότι έπρεπε να φυλάσσουν από τους λαθροκυνηγούς. Χθες, το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην απόλυση του επικεφαλής των αστυνομικών, οι οποίοι συνελήφθησαν με κυνηγετικό εξοπλισμό και θήραμα στο αυτοκίνητό τους. Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο στην παράκτια πόλη Νακχόντκα, στα ανατολικά, όπου βρίσκεται ένα καταφύγιο άγριων ζώων. Οι αρμόδιοι επιθεωρητές «σταμάτησαν το αστυνομικό όχημα, μέσα στο οποίο διέκριναν οπλισμό, πολεμοφόδια, αλλά και μια μεγάλη τσάντα από την οποία εξείχε η πατούσα ενός μεγάλου ζώου, πιθανότατα αρκούδας», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Οταν όμως οι επιθεωρητές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να ελέγξουν καλύτερα το αυτοκίνητό τους, εκείνοι αρνήθηκαν κι έφυγαν. Εκτοτε, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για όλους τους επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι κλήθηκαν να παραδώσουν τον οπλισμό τους κι αυτή τη φορά όχι μόνο τον κυνηγετικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή