«Γη και ύδωρ» δίνει ο Γκόρντον Μπράουν

«Γη και ύδωρ» δίνει ο Γκόρντον Μπράουν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε παραχωρήσεις προς υπουργούς της κυβέρνησής του αναγκάστηκε να προβεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά την προσπάθεια ανατροπής του από στελέχη του κόμματός του. Επιπλέον η φθορά που υπέστησαν τόσο ο Μπράουν όσο και το κυβερνών Εργατικό Κόμμα, από την απόπειρα ανατροπής του Βρετανού πρωθυπουργού, αντανακλάται σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Sun, σύμφωνα με την οποία το 67% των ψηφοφόρων δεν εμπιστεύεται καθόλου ή εμπιστεύεται λιγότερο το κυβερνών κόμμα.

Οπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα The Times, ύστερα από διαπραγματεύσεις ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε έναντι της Χάριετ Χάρμαν, υπ’ αριθμόν 2 του Εργατικού Κόμματος, ώστε εκείνη να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στην προεκλογική εκστρατεία των Εργατικών εν όψει των εκλογών της ερχόμενης άνοιξης. Επίσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τζακ Στρο, υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, εξασφάλισε από τον Γκόρντον Μπράουν ότι το κόμμα δεν θα βασιστεί σε μια συγκεκριμένη στρατηγική προσβλέποντας μόνον στην ψήφο των παραδοσιακών ψηφοφόρων. Ακόμη ο Γκόρντον Μπράουν υπεσχέθη στον υπουργό Οικονομικών Αλιστερ Ντάρλινγκ ότι θα είναι πιο ειλικρινής αναφορικά με το ζήτημα των περικοπών των δημοσίων δαπανών, με στόχο τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της Βρετανίας, το οποίο έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Εργατικού Κόμματος βεβαίωναν ότι ο κίνδυνος ανατροπής του Μπράουν, μέσω της επιστολής που είχαν στείλει πριν από μερικές μέρες οι πρώην υπουργοί Τζεφ Χουν και Πατρίσια Χιούιτ, απεσοβήθη. Ωστόσο το βρετανικό πρωθυπουργικό περιβάλλον εξακολουθεί να βρίσκεται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης εντός του Σαββατοκύριακου καθώς εκτιμά ότι ο Μπομπ Εϊνσγουερθ, υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τον Μπράουν, δεδομένου ότι δεν έχει μεταπειστεί πλήρως προκειμένου να μην παραιτηθεί. Ο ίδιος πάντως ο Βρετανός πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι χρειάστηκαν τουλάχιστον 6-7 ώρες για να εξασφαλίσει την πλήρη υποστήριξη των μελών της κυβέρνησής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή