Συντομα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

FOOD FORCE

Videogame για καλό σκοπό

Συνήθως, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κατηγορούνται ότι εθίζουν στην υπερβολική βία. Οχι όμως και το Food Force, το videogame που δημιουργήθηκε για την προώθηση του Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και το οποίο επιτρέπει σε κάθε χρήστη του να ζήσει από πρώτο χέρι τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ανθρωπιστικές αποστολές σε περιοχές όπου μαίνονται εμφύλιοι πόλεμοι ή άλλες ταραχές. Ετσι, η δράση του Food Force εκτυλίσσεται στη φανταστική Σεϊλάν και στόχος του παίκτη είναι όχι μόνο να καταφέρει να οργανώσει την αποστολή εφοδίων στους κατοίκους της, αλλά και να φροντίσει ώστε η χώρα να αποκτήσει αυτάρκεια σε βασικά είδη διατροφής. Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν στη διεύθυνση www. food-force. com, ενώ από την επόμενη χρονιά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό και στα ελληνικά Δημοτικά και Γυμνάσια.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Κίνδυνος από αθώα στοιχεία

«Παρακαλώ, ληστέψτε με» ή, για την ακρίβεια, «please rob me». Ετσι ονόμασε την ιστοσελίδα του ο Δανός Boy Van Amstel, θέλοντας να δείξει πώς φαινομενικά αθώα στοιχεία που μοιράζεται κανείς στο Twitter -ή σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικών δικτύων όπως το Foursquare, οι οποίες βασίζονται σε γεωγραφικές πληροφορίες σχετικά με τη θέση του χρήστη- μπορούν τελικά να αποβούν εις βάρος του. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Van Amstel, κάθε χρήστης που έχει αποκαλύψει στους εικονικούς «φίλους» του τη διεύθυνση κατοικίας του, αλλά και το γεγονός ότι θα βρίσκεται για αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, ουσιαστικά αποτελεί έναν πρώτης τάξεως στόχο για διαρρήκτες οι οποίοι καραδοκούν στο Διαδίκτυο ψάχνοντας για τέτοια στοιχεία. Και για να το αποδείξει, δημιούργησε στο site του μία λίστα από «άδεια διαμερίσματα», η οποία βασίζεται σε αυτές τις πληροφορίες και ανανεώνεται συνεχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή