Στη μοδα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Η Νότια Γαλλία βρέθηκε ξαφνικά σκεπασμένη με χιόνι, εκτός εποχής. Το θέμα των κλιματικών αλλαγών βρισκόταν στον αέρα – στο σκηνικό του σόου για το φθινόπωρο – χειμώνα της Chanel. Τα 15 φορτηγά με χιόνι από τη Σουηδία μπορεί να μην πρόσφεραν πολλά στο όραμα του Καρλ Λάγκερφελντ, αλλά βοήθησαν στην αίσθηση της τέχνης, του μοντερνισμού και της φαντασίας – να μην ξεχάσουμε την ικανότητα να παράγει αστεία, κομψά και ευπώλητα ρούχα.

Κατά μία έννοια, αυτό το σόου Σανέλ ήταν πολιτικά ορθό. Η γούνα που σκέπαζε τους ώμους, φούσκωνε στα μανίκια, στον ποδόγυρο, σε μπότες γιέτι, σε υπέροχα ψεύτικο σκηνικό. «Η πιο σικ εκδοχή του ψεύτικου», είπε ο σχεδιαστής στα παρασκήνια, έχοντας για μία ακόμη φορά αποδείξει την εξαιρετική του ικανότητα να βρίσκεται πάντα ετοιμοπόλεμος.

Τα παγωμένα γλυπτά ήταν ένα μήνυμα για τον εξαιρετικά κρύο ευρωπαϊκό χειμώνα αυτής της χρονιάς. Για το φθινόπωρο θα υπάρχουν πολλά χειμωνιάτικα θερμαντικά είδη για να διαλέξει κανείς: τουίντ με γούνινες διακοσμήσεις, πλεκτά φορέματα σε μπλε του πάγου, ένα γιλέκο φορεμένο πάνω από κάθε κλασικό τουίντ σακάκι.

Το σόου δεν έσπασε κανένα νέο φραγμό, αλλά ήταν μία ακόμη φρέσκια απόπειρα στον πλανήτη της Κοκό Σανέλ, από τον Καρλ Λάγκερφελντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή