Παίρνουν διαζύγιο ο Αλ και η Τίπερ Γκορ

Παίρνουν διαζύγιο ο Αλ και η Τίπερ Γκορ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΣΒΙΛ. Η συζυγική τους συμβίωση διήρκεσε σχεδόν μία ολόκληρη ζωή και άντεξε στις μικρές και μεγάλες αντιξοότητες 40 ετών. Ανάμεσά τους μια στρατιωτική θητεία στο Βιετνάμ, ο παρ’ ολίγον θάνατος ενός παιδιού, που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, και η ήττα στις προεδρικές εκλογές του 2000. Και όμως, παρότι ζευγάρι από τον καιρό που φοιτούσαν στο γυμνάσιο, το χάσμα ανάμεσα στον Αλ και την Τίπερ Γκορ, τον τελευταίο καιρό, έγινε αγεφύρωτο και καθένας από τους αγαπημένους συζύγους χαραξε δική του πορεία. Ετσι, την Τρίτη ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος και η σύζυγός του ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους.

«Σκεφτήκαμε και συζητήσαμε πολύ και τελικά αποφασίσαμε να πάρουμε διαζύγιο», αναφέρουν οι Γκορ σε ηλεκτρονική επιστολή που απέστειλαν στους φίλους τους. «Είναι μια κοινή μας απόφαση».

Με το διαζύγιό του αποσυντίθεται η δημόσια «ρομαντική» εικόνα του ζεύγους Γκορ, αντιδιαμετρική από αυτή του κλονισμένου από τα σκάνδαλα ζεύγους Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μάλιστα, είχε επανειλημμένως αναφέρει ότι η σχέση του με την Τίπερ αποτέλεσε έμπνευση για το μυθιστόρημα-επιτομή της ερωτικής ιστορίας, το «Love Story». Ωστόσο, όπως ομολόγησε το ζεύγος στους φίλους του, ξαφνικά αντελήφθησαν ότι ανάμεσά τους έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα που όσο περνούσε ο καιρός μεγάλωνε. Πάντως, δεν εμπλέκεται τρίτος άνθρωπος. Ο Αλ Γκορ δεν σταματούσε να επαναλαμβάνει ότι λάτρεψε την Τίπερ με όλη του την καρδιά από την ημέρα του χορού αποφοίτησης από το λύκειο.

Η Τίπερ, η οποία σήμερα είναι 61 ετών, σε συνέντευξή της το 2000 δήλωσε ότι η σχέση της με τον σύζυγό της είναι φιλική και διασκεδαστική. «Ανακωχή» δεν έγινε ούτε όταν εκείνος προετοίμαζε τις ομιλίες του κατά την προεκλογική εκστρατεία. Παροιμιώδες έχει μείνει και το φιλί που ο Αλ έδωσε στην Τίπερ στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος το 2000.

Η αρχική αναφορά στο «Love Story» έγινε το 1997, όταν οΑλ Γκορ ανέφερε ότι αυτός και η σύζυγός του ενέπνευσαν τον Ερικ Σίγκαλ για τη συγγραφή του «Love Story». Ο ίδιος, βέβαια, ο συγγραφέας γνωρίστηκε με τον Γκορ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και, όπως ομολογεί, εμπνεύστηκε από αυτόν τον πρωταγωνιστή του, τουλάχιστον όσον αφορά μια πτυχή του χαρακτήρα του. Στο βιβλίο του δεν μπορεί κανείς να βρει την Τίπερ Γκορ.

Η Τίπερ (Μέρι Ελίζαμπεθ) Γκορ εκτός από μητέρα πλήρους απασχόλησης -τα τέσσερα παιδιά του ζεύγους έχουν ενηλικιωθεί- είναι φωτογράφος. Με τον φακό της αποτύπωσε την καθημερινότητα της συζύγου ενός Αμερικανού αντιπροέδρου, όπως και την προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της το 2000. Ομως, περισσότερο γνωστή είναι για την εκστρατεία της, τη δεκαετία του 1980, οπότε προσπάθησε να πείσει τις δισκογραφικές εταιρείες να τοποθετήσουν στα προϊόντα τους προειδοποιητική σήμανση για τους στίχους όταν αυτοί είναι «άσεμνοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή