Συνελήφθησαν 300 μέλη της Ντραγκέτα

Συνελήφθησαν 300 μέλη της Ντραγκέτα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Τη σύλληψη τουλάχιστον 300 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης εναντίον της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράγκετα, ανακοίνωσε η ιταλική Αστυνομία. Πρόκειται για τη σημαντικότερη επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος τα τελευταία χρόνια, για την οποία κινητοποιήθηκαν 3.000 αστυνομικοί.

Το Μιλάνο, κέντρο της οργάνωσης

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Ντομένικο Οπεντιζάνο, που θεωρείται αρχηγός της οργάνωσης, αλλά και ο Πίνο Νέρι, ο οποίος θεωρείται αρχηγός της οργάνωσης στη Λομβαρδία. Σημειωτέον ότι, όπως ισχυρίζονται οι Ιταλοί εισαγγελείς που χειρίζονται τους φακέλους της μαφίας, το Μιλάνο έχει εξελιχθεί στο οικονομικό κέντρο της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία «μετανάστευσε» στον πλούσιο ιταλικό Βορρά στις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Η επιχείρηση καταφέρνει ισχυρό πλήγμα κατά της Ντράγκετα, ενώ ρίχνει φως στη δομή και την ιεραρχία της. Σύμφωνα με τον ινστιτούτο Eurispes ο τζίρος της Ντράγκετα από λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, αλλά και από πορνεία ανέρχεται σε 44 δισ. ευρώ ετησίως.

Η επιχείρηση κατά της Ντράγκετα επαναφέρει το ζήτημα της πρόσφατης νομοθεσίας που περιορίζει τη χρήση των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών, οι οποίες συμβάλλουν στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, όπως ισχυρίζονται οι δικαστές. Αντιθέτως, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι προωθεί τον περιορισμό τους, ισχυριζόμενος ότι ο νέος νόμος προστατεύει την ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή