Το Πεκίνο είναι αντίθετο με τη «διεθνοποίηση»

Το Πεκίνο είναι αντίθετο με τη «διεθνοποίηση»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Πεκίνο από τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον, περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, στην περιοχή της νότιας Κίνας. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Αμύνης, δήλωσε, την Παρασκευή, στους δημοσιογράφους ότι το Πεκίνο είναι αντίθετο με τη «διεθνοποίηση» των υφιστάμενων ζητημάτων στην περιοχή. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται να δει την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στην περιοχή. Η Κίνα διεκδικεί το σύνολο της θάλασσας της Νότιας Κίνας και της αλυσίδας των νησιών, που βρίσκονται σ’ αυτή.

Ωστόσο, Βιετνάμ, Ταϊβάν, Μαλαισία, Μπρουνέι και Φιλιππίνες έχουν επίσης διεκδικήσεις σε ορισμένα ή σε όλα τα νησιά, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται πλούσια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το Πεκίνο, όμως, προτιμά την επίλυση αυτών των διαφορών, σε διμερές και όχι σε διεθνές επίπεδο, όπως άφησε να εννοηθεί η κ. Κλίντον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή