H Σταχτοπούτα που έγινε Πριγκίπισσα

H Σταχτοπούτα που έγινε Πριγκίπισσα

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο τουριστικός περίπατος στο κέντρο του Λονδίνου να είχε ως θέμα τους βασιλικούς γάμους, αλλά οι συμμετέχοντες ήθελαν να συζητήσουν μόνο για τη νύφη. Δεν ήταν τυχαίο ότι επόμενος σταθμός της παράξενης ξενάγησης ήταν το κατάστημα Jigsaw στην οδό Ντόβερ.

«Η επιθυμία της Κέιτ να εργαστεί, αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, δυσαρέστησε τη βασίλισσα», δήλωσε ως ειδική η ξεναγός Χάνα Ουμεζάβα. «Η αλήθεια είναι ότι η μοναδική φορά που εργάστηκε η Κέιτ ήταν όταν αγόραζε κάποια αντικείμενα για το κατάστημα Jigsaw από το 2006 έως το 2007».

Τι μπορεί να πει κανείς για μια νεαρή γυναίκα που πήγε στο πανεπιστήμιο, ερωτεύτηκε και αρραβωνιάστηκε; Οι πιθανότητες να μάθει η κοινή γνώμη οτιδήποτε νέο για την Κέιτ Μίντλετον είναι μηδενικές.

Η Κέιτ είναι 29 ετών και μίλησε στους δημοσιογράφους μόνο την ημέρα που με τον πρίγκιπά της ανακοίνωσαν ότι θα έλθουν εις γάμου κοινωνία.

«Ολος ο κόσμος μιλάει για την Κέιτ, συζητούν τι άνθρωπος είναι, αλλά κανείς δεν γνωρίζει παρά ελάχιστα πράγματα γι’ αυτή τη γυναίκα», εξηγεί η Βάλεντιν Λόου, η δημοσιογράφος των «Τάιμς του Λονδίνου».

«Είναι ένα αίνιγμα. Τα τελευταία εννιά χρόνια έζησε μέσα σε ένα κουκούλι. Ολοι όσοι την περιβάλλουν ελέγχουν κάθε πληροφορία σχετικά με το πρόσωπο και τη δραστηριότητά της. Μας αποκάλυπταν ελάχιστα πράγματα, απλώς για να μας κάνουν να νιώσουμε ότι γνωρίζουμε κάτι».

Η Κέιτ Μίντλετον είναι σπάνιο φαινόμενο τούτη την εποχή, που οι ζωές όλων εξελίσσονται σε κοινή θέα. Είναι μια υπέρλαμπρη προσωπικότητα που δεν συμμετείχε ποτέ σε ριάλιτι. Δεν έχει σελίδα στο Facebook, δεν χρησιμοποιεί το Twitter και δεν ετοιμάζεται να γράψει τα απομνημονεύματά της.

Εάν η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλλίας, ήταν μια πραγματική αριστοκράτισσα που είχε κάποια ομοιότητα με τους κοινούς θνητούς, η Κέιτ Μίντλετον είναι μια κοινή θνητή που κατάφερε έναν θρίαμβο επί της αριστοκρατίας. Ομως, η ακόρεστη πείνα της κοινής γνώμης για νέες, σκανδαλιστικές λεπτομέρειες θα πρέπει να χορτάσει με τα ανακυκλωμένα ψίχουλα ενός γεύματος, που έχει τελειώσει προ πολλού.

Γνωρίζουμε, δηλαδή, ότι αυτό είναι το κορίτσι από το Μπλάκλμπερι του Μπερκσάιρ, που έχει δύο γονείς που τη λατρεύουν.

Ξέρουμε ότι έχει έναν αδελφό, τον Τζέιμς, που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, και μια αδελφή, τη Φιλίππα, η οποία στάθηκε ευθαρσώς στο προσκήνιο. Ξέρουμε, επίσης, ότι οι πρόγονοι της μητέρας της Κάρολ ήταν ανθρακωρύχοι και ότι οι γονείς εγκατέλειψαν την εργατική τάξη όταν ίδρυσαν μια διαδικτυακή εταιρεία που εμπορεύεται είδη για πάρτι. Ξέρουμε ότι ο πλούτος που απέκτησαν τους επέτρεψε να μετακομίσουν σε ένα όμορφο σπίτι και να στείλουν την Κέιτ στο κολέγιο Μάλμπορο, όπου διέπρεψε στον αθλητισμό και ήταν πάντα καλό κορίτσι.

Πότε πρόσεξε η Κέιτ για πρώτη φορά τον μελλοντικό της σύζυγο κανείς δεν το γνωρίζει. Οταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη των αρραβώνων κατά πόσο αληθεύει ότι το κοριτσίστικο δωμάτιό της κοσμούσε μια αφίσα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, η Κέιτ χαμογέλασε και απάντησε: «Θα το ήθελε».

Η ιστορία αγάπης των δύο νέων, που εξελίχθηκε στο πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα στη Σκωτία, έχει αναπτυχθεί σε πάμπολλα άρθρα, βιβλία, ακόμα και τηλεοπτικές σειρές. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν πώς ξεκίνησε αυτή η μεγάλη ιστορία αγάπης και αν αληθεύει ότι η Κέιτ εμφανίστηκε σε επίδειξη μόδας με ημιδιάφανο φόρεμα, κάνοντας τον πρίγκιπά της να την προσέξει. Οι δύο νέοι συμβίωσαν, επί χρόνια, ως φίλοι και αργότερα ως ζεύγος. Τη γνώρισε στην οικογένειά του και έκανε παρέα με τους δικούς της.

Αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο. Αυτός κατετάγη στον στρατό. Αυτή εργάστηκε στο Jigsaw και στην επιχείρηση των γονέων της. Μετά σταμάτησε να εργάζεται. Μαζί γυρνούσαν σε διάφορα νυχτερινά κέντρα.

Την Παρασκευή, 2,5 δισεκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν κάθε βήμα, βλέμμα, κίνηση της Κέιτ μέχρι που έκλεισαν οι πόρτες των ανακτόρων πίσω της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή