Εκστρατεία Αρμάνι για πόσιμο νερό σε 10.000.000 παιδιά

Εκστρατεία Αρμάνι για πόσιμο νερό σε 10.000.000 παιδιά

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το γύρισμα της χιλιετίας, οι σχεδιαστές ανταποκρίθηκαν στις οικολογικές ανησυχίες προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια συλλογική φωνή συνείδησης μέσα στη βιομηχανία. Με δεδομένο τον δημόσιο ενθουσιασμό για «γρήγορη μόδα», οι υψηλές επωνυμίες και οι καλλιτεχνικοί τους διευθυντές κοιτούν πιο μακριά.

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού τον Μάρτιο, ο Τζόρτζιο Αρμάνι δεσμεύτηκε να ενημερώσει το κοινό για την προσπάθεια βελτίωσης της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό, σε συνεργασία με το Green Cross International, υποστηρίζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το Top Project της UNICEF στην Αμερική.

«Ανέκαθεν υπήρξα ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά θέματα, ειδικά αυτά που είχαν να κάνουν με το νερό, στοιχείο που αγαπώ πολύ», είπε ο κ. Αρμάνι.

Στη διάρκεια της καριέρας του, ο μαέστρος του Μιλάνου άντλησε έμπνευση από το νερό και τις μπλε πράσινες αποχρώσεις του – και πρόσφατα στη συλλογή κουτύρ του Ιανουαρίου, παρουσιάζοντας αποχρώσεις από χάι-τεκ υφάσματα, που έδιναν το εφέ των αντανακλάσεων του νερού. Τα ονόματα των δημοφιλέστερων αρωμάτων του έχουν να κάνουν επίσης με το «acqua», την ιταλική λέξη για το νερό.

Η συνεργασία του ντιζάινερ με το Green International επικεντρώθηκε στο Acqua di Gio και το Acqua di Gioia. O κ. Αρμάνι δεσμεύτηκε να παρέχει 100 λίτρα πόσιμου νερού στα παιδιά, κάθε φορά που κάποιος αγόραζε ένα ή και τα δύο από τα αρώματά του, στη διάρκεια του Μαρτίου.

Η ιστοσελίδα acquaforlife-challenge.org κατέγραφε την πρόοδο του πρότζεκτ. Στο τέλος του μήνα, η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι είχαν «συγκεντρωθεί αρκετά έσοδα για τη UNICEF για να έχουν πρόσβαση 10.000.000 παιδιά σε ασφαλές, καθαρό πόσιμο νερό».

Ο κ. Αρμάνι είπε ότι η οργάνωση Green Cross είναι «ο Ερυθρός Σταυρός για το περιβάλλον». Τα έσοδα από τη συνεργασία Αρμάνι-Green Cross θα στηρίξουν το «Εξυπνο νερό για τα πράσινα σχολεία», πρωτοβουλία στην Γκάνα, εκεί όπου το 40% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Το «Εξυπνο νερό για πράσινα σχολεία» θα εξαπλωθεί σταδιακά και σε άλλες χώρες.

«Οπου υπάρχει νερό, υπάρχει ζωή, ενέργεια, ευζωία, μια απίστευτη αίσθηση φρεσκάδας», είπε ο κ. Αρμάνι. «Το νερό είναι δικαίωμα για όλους», έγραφαν τα λευκά T-shirt στο σόου πρετ-α-πορτέ του Αρμάνι τον Φεβρουάριο. «Το νερό είναι η βάση για όλα», είπε ο σχεδιαστής. «Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή