Μειώνεται ο δημόσιος τομέας στη Σκωτία

Μειώνεται ο δημόσιος τομέας στη Σκωτία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΛΑΣΚΩΒΗ. Στη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα υποχρεώνεται και ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Σκωτίας, Αλεξ Σάλμοντ, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για το αντίθετο. Η ειδική επιτροπή για την αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών που διόρισε ο ίδιος εκτιμά ότι, δίχως διαρθρωτικές κινήσεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσής τους εντός τριετίας. «Οι δημόσιες υπηρεσίες της Σκωτίας είναι αναποτελεσματικές, διαχειρίζονται κατά τρόπο αναποτελεσματικό και φυσικά αδυνατούν να προσαρμοστούν στο σκληρό οικονομικό περιβάλλον», τονίζεται στο πόρισμα της ειδικής επιτροπής της οποίας προεδρεύει ο πρώην επικεφαλής των εργατικών συνδικάτων της Σκωτίας, Κάμπελ Κρίστι. «Οι κρατικές δαπάνες για την περίοδο 2009-2010 ξεπέρασαν τα 30 δισ. στερλίνες, εντούτοις οι υπηρεσίες που παρέχονται δεν έχουν σε καμία περίπτωση μετριάσει τις ανισότητες και τη φτώχεια», αναφέρεται σ’ άλλο σημείο του πορίσματος.

Το πόρισμα της επιτροπής Κρίστι αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Σάλμοντ, ο οποίος έχει ήδη δεχθεί σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση και τον επιχειρηματικό κόσμο για την αναβλητικότητα που επιδεικνύει στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων για το Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή