Σε επέμβαση για καρκίνο υπεβλήθη ο Ούγκο Τσάβες

Σε επέμβαση για καρκίνο υπεβλήθη ο Ούγκο Τσάβες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Ο Σοσιαλιστής ηγέτης της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες παραδέχθηκε ότι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο. Η ανακοίνωση προκαλεί τριγμούς στο πολιτικό σύστημα στο οποίο ο Τσάβες κυριαρχεί επί μία δεκαετία και εντείνει τις ανησυχίες των υποστηρικτών του που προσβλέπουν στην επανεκλογή του το 2012. Από την Αβάνα όπου βρίσκεται, ο ηλικίας 56 ετών Τσάβες επιβεβαίωσε ότι υπεβλήθη εσπευσμένως σε εγχείρηση στην Κούβα, όπου βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη. Η εγχείρηση αφορούσε την αφαίρεση όγκου. Ο Τσάβες πρόσθεσε ότι θα παραμείνει στο νησί της Καραϊβικής για να αναρρώσει. Ωστόσο η ανάρρωσή του εγείρει ερωτήματα κατά πόσον μπορεί να εξακολουθήσει να ηγείται του ετερόκλητου αριστερού συνασπισμού που κυβερνά τη Βενεζουέλα και, ακόμη, αν είναι σε θέση να συνεχίσει να ασκεί εξουσία για 10 ακόμη χρόνια, επιθυμία που συχνά έχει εκφράσει.

Για να διασκεδάσει τους φόβους περί κενού εξουσίας που ενδεχομένως προκαλεί η ασθένειά του, ο Τσάβες τόνισε ότι παραμένει στα ηνία της κυβέρνησης και ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο, Ελίας Χάουα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή