Συντομα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Skype

Βιντεοκλήσεις στο iPad 2

Μια βελτιωμένη έκδοση του Skype, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του iPad 2, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Με βάση διαφημιστικό βίντεο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, η νέα εφαρμογή βιντεοκλήσεων και τηλεφωνικών κλήσεων μέσω Ιντερνετ (voIP) θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα για προβολή της βιντεοδιάλεξης σε ολόκληρη την οθόνη της ταμπλέτας, εναλλαγή της εικόνας από τις δύο κάμερες του iPad και δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της συνομιλίας. Από το ίδιο βίντεο φαίνεται πως με τη νέα έκδοση του Skype θα μπορεί κανείς να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις και μέσω Wi-Fi και μέσω δικτύων 3G. Ωστόσο, δεν θα επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων ανάμεσα στους συνομιλητές.

Μozilla

Δραστικές αλλαγές με το Firefox 5

Διαθέσιμη και επίσημα είναι εδώ και λίγες ημέρες από την εταιρεία Mozilla η πέμπτη έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης Firefox για υπολογιστές Windows, Mac ή Linux και συσκευές Android. Αν και το Firefox 5 δεν φέρνει δραστικές αλλαγές σε σχέση με το πρόγραμμα-προκάτοχό του, ωστόσο προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και ταχύτητα συγκριτικά με το Firefox 4, ενώ διαθέτει ένα νέο και πιο εύχρηστο περιβάλλον εργασίας για τους προγραμματιστές. Η κυκλοφορία του Firefox 5 εντάσσεται στην τακτική που υιοθέτησε πρόσφατα η Mozilla, σύμφωνα με την οποία θα διαθέτει μία νέα έκδοση κάθε έξι, περίπου, εβδομάδες.

Ηarry Ρotter

Επτά τίτλοι σε μορφή e-book

Την κυκλοφορία σε μορφή e-book και των επτά τίτλων με τις περιπέτειες του Harry Potter ανακοίνωσε πρόσφατα η διάσημη συγγραφέας J.K. Rowling, η οποία για χρόνια δήλωνε αρνητική στην ψηφιακή έκδοση των βιβλίων της, υπό τον φόβο της πειρατείας. Τα ηλεκτρονικά αντίτυπα δεν θα είναι «κλειδωμένα» (περιλαμβάνοντας απλώς ένα ψηφιακό υδατογράφημα) και θα είναι συμβατά τόσο με τα tablet PC όσο και τις συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης. Επίσης, θα διατίθενται αποκλειστικά από το Pottermore.com, το σάιτ που η Rowling ετοιμάζει σε συνεργασία με τη Sony και το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο. Εκτός από την αγορά και το «κατέβασμα» των βιβλίων, στο σάιτ θα υπάρχει επίσης αδημοσίευτο έως σήμερα υλικό, ενώ θα επιτρέπει στους χρήστες του να «ανεβάσουν» τα δικά τους σχόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή